En förhandstitt på vad som kan vara Android 2.0 – ”Donut”

Postat:
18:44 - 2009-05-19
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
290

Den blott 17-åriga Android-gurun Haykuro, från xda-developers, har återigen lyckats lägga vantarna på en helt ny kommande Android-ROM, den här gången från HTC Hero. ROM:en bygger enligt spekulationer på den kommande 2.0-uppdateringen av Android, kallad ”Donut”, och visar ett rejält omarbetat GUI. Ni som är bekanta med Android känner igen grundupplägget, men rent grafiskt/estetiskt så har interfacet tagit ett stort steg framåt och spelar nu äntligen i samma liga som iPhone och Palm Pre, även om vi här på Swedroid känner att det nästan är lite ”för mycket” grafiskt lull-lull. Enkelhet är underskattat.

Vad som är okänt är om detta är den grafiska riktningen som Googles officiella Android-releaser kommer ta, eller om detta är en HTC-produkt från början till slut. Designspråket antyder onekligen HTC-tillhörighet, så det är fullt möjligt att ”vanilla-Android 2.0” kommer vara betydligt blygsammare, precis som föregångarna 1.0, 1.1 och 1.5.

Vad tycker ni? Föredrar ni grafiskt ”bling” eller en stram enkelhet? Personligen ser jag helst ett mellanting mellan de tu.