Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

En titt på Android 6.0-baserade konceptmjukvaran för Sony Xperia Z3

Postat:
16:07 - 2015-10-27
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Sedan förra hösten har Sony vid flera tillfällen låtit utvalda användare betatesta konceptmjukvara baserad på nya Androidversioner. Höstens test av Android 6.0 Marshmallow för Xperia Z3 och Z3 Compact är det största hittills med 10 000 deltagare.
Vi har installerat konceptmjukvaran på Xperia Z3 – här kommer en samling skärmdumpar och spontana intryck. Först och främst saknar mjukvaran de flesta av Sonys egna finesser som teman, energispararlägen, samt anpassning av statusfält och aviseringspanel. Statusfältet kan dock istället justeras genom dolda Marshmallow-funktionen ”Inställningar för systemgränssnitt”.

sony-xperia-z3-marshmallow-koncept-swedroid-6sony-xperia-z3-marshmallow-koncept-swedroid-10

Det rör sig om ett avskalat Android 6.0 med få förändringar men hemskärmsappen är ny. Fem ikoner får plats på höjden och fyra på bredden. Användare kan välja mellan liten och stor ikonstorlek. Applikationslådan saknar sidomenyn och erbjuder horisontell scrollning till skillnad mot nya Google Now Launcher.

Sony använder Googles kalender men tillverkaren skickar bland annat med egna galleri- och musikapplikationer. Alla nya funktioner i Android 6.0 verkar finnas med, exempelvis manuell kontroll över appars tillåtelser och Now on Tap (kräver amerikansk engelska som systemspråk).

sony-xperia-z3-marshmallow-koncept-swedroid-2sony-xperia-z3-marshmallow-koncept-swedroid-1

Systemet flyter riktigt fint på Xperia Z3 och batteritiden verkar god. En samling nya animationer bidrar till känslan. Vi önskar samtidigt att Sony inte förändrat ikonerna bland inställningarna då det drar ner intrycket. Det enda undertecknad verkligen saknar är möjligheten att ställa in skärmens färgtemperatur, då Xperia Z3 har en kall och blåaktig ton i standardläget.

Hur pass stabil är då konceptmjukvaran? Vi vågar inte uttala oss då vissa eventuella problem sannolikt inte kommer uppstå förrän telefonen används dag ut och dag in. En bugg vi påträffat är dock att Z3 vägrade ansluta till ett fullt fungerande Wi-Fi-nätverk efter en omstart.

Är det fler som testat Android 6.0 för Xperia Z3 eller Z3 Compact och vad tycker ni i så fall?

sony-xperia-z3-marshmallow-koncept-swedroid-8sony-xperia-z3-marshmallow-koncept-swedroid-9sony-xperia-z3-marshmallow-koncept-swedroid-7sony-xperia-z3-marshmallow-koncept-swedroid-4sony-xperia-z3-marshmallow-koncept-swedroid-5sony-xperia-z3-marshmallow-koncept-swedroid-3

Mest kommenterat

 1. Vilket är ditt värsta mobilmissöde?
 2. Allt om OnePlus Nord 2 5G
 3. Designer förklarar varför Google övergav nedre adressfältet i Chrome
 4. OnePlus lanserar trådlösa hörlurarna Buds Pro med aktiv brusreducering
 5. Microsoft Surface Duo 2 släpps i höst med Snapdragon 888 enligt rykte
 6. OnePlus kommer göra batteri-optimeringen valfri

Mest läst

 1. OnePlus lanserar trådlösa hörlurarna Buds Pro med aktiv brusreducering
 2. Google berättar vilka smartklockor som får Wear OS 3
 3. Samsung släpper webbapp som återskapar deras mobilgränssnitt
 4. Allt om OnePlus Nord 2 5G
 5. Designer förklarar varför Google övergav nedre adressfältet i Chrome
 6. TeslaCoil släpper beta av Nova Launcher 7 i Play Store

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur mycket bryr du dig om smartklockor idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om