En titt på Androids hemskärmar från Cupcake till Ice Cream Sandwich

Postat:
18:01 - 2011-10-23
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
67
Android 1.5 Cupcake

Android 1.5 Cupcake

Sajten Android Police har gjort en bildöversikt över hur Androids hemskärmar utvecklats genom åren. Igår var det exakt tre år sedan den första androidtelefonen släpptes (HTC Dream/G1) och åtskilligt har naturligtvis hänt sedan dess.

Den första stora uppdateringen kom i april 2009 och förde Android till version 1.5. Releasen döptes till Cupcake och i september samma år kom Android 1.6 Donut. Rent visuellt var det inte mycket som förändrades i och med de versionerna, men när Android 2.0/2.1 Eclair släpptes började det hända saker i gränssnittet.

Android 1.6 Donut

Android 1.6 Donut

Launchern fick en ny ikon för att öppna applikationslådan och stöd för levande bakgrunder. Hemskärmen fick även punkter som indikerade vilken av skärmarna som för närvarande var aktiv. I Android 2.2 Froyo som släpptes i maj förra året fick launchern dessutom två extra genvägar längst ner på skärmen.

Android 2.0/2.1 Eclair

Android 2.0/2.1 Eclair

Det var dock först när Android 2.3 Gingerbread kom vintern 2010 som Androids design fick sig en rejäl omarbetning. Notifikationsfältet var nu svart med klargröna ikoner. Även bakgrunden i menyerna hade blivit svart och orange var en annan framträdande färg.

Android 2.2 Froyo

Android 2.2 Froyo

Sedan släpptes Honeycomb med ett gränssnitt specifikt avsett för surfplattor vilket ledde fram till dagens Android 4.0 Ice Cream Sandwich, som är en kombination av Gingerbread och Honeycomb. Ice Cream Sandwich innebär den största visuella omarbetningen i Android hittills med en helt ny design, launcher och färgsättning.

Android 2.3 Gingerbread

Android 2.3 Gingerbread

Vad tycker ni om utvecklingen och när var Android som allra snyggast? Är Ice Cream Sandwich ett kliv framåt rent estetiskt eller föredrog ni en tidigare design?

Android 3.0 Honeycomb

Android 3.0 Honeycomb

Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Genom Android Police

Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu: