En titt på ikonpaketen Retracon och Pop UI

Über-retro och kulörta färger

Postat:
15:31 - 2014-01-20
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
18

Senaste inlägget i vår artikelserie om ikonpaket i Google Play handlar om Retracon och Pop UI. Sistnämnda paketet är mycket likt många andra ikonsamlingar, med färggranna, kvadratiska ikoner med rundade hörn. Pop UI bjuder på 655 ikoner och 10 bakgrundsbilder avsedda att samverka med ikonernas design.

Ikonerna har 144 x 144 pixlars upplösning och bör vara skarpa även på Full HD-skärmar. Vi ger tummen upp för de medföljande bakgrundsbilderna och ikonerna ser i regel bra ut. Däremot blir det inte särskilt tjusigt när en ikon saknas, då det krockar en smula med de specialdesignade ikonerna. Utvecklaren har dock lovat att kontinuerligt utöka ikonpaketet. Pop UI kostar 7kr i Play Store.

pop-ui-ikonpaket-swedroid-2

Om Pop UI liknar andra paket i Play Store är Retracon desto mer unikt. Paketet är ohämmat retro, med brunröda, gråa och svarta nyanser. Tillsammans med de tillhörande bakgrundsbilderna (17 stycken) blir hemskärmen nästan som en liten konstinstallation.

retracon-ikonpaket-swedroid-2retracon-ikonpaket-swedroid-3

Ikonerna passar dock inte alla och de fungerar inte ihop med de flesta vanliga bakgrundsbilder. Samtidigt kan de i kombination med bakgrunderna som följer med skapa en ovanlig look för din mobil. Retracon kostar 10kr i Google Play.

retracon-ikonpaket

Senaste artiklarna om IKONER

→ Besök Androidarkivet