En titt på nya pusselspelet Hextacy av Magnus Lorentzon

Postat:
12:34 - 2011-03-16
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
18

Igår kikade vi på spelet Stellar Escape, vilket är Stockholmsbaserade företaget Orange Agendas debut i Market. Ännu en intressant titel släpptes relativt nyligen av en svensk utvecklare, nämligen pusselspelet Hextacy. Det är skapat av Magnus Lorentzon, som sedan tidigare har appen Nästa Tur i Market, vilken tillhandahåller information i realtid om Göteborgs kollektivtrafik.

Det finns många pusselspel för Android som går ut på att få bort samlingar av hexagoner (sexhörningar) i olika färger. De flesta av dessa spel tar automatiskt bort alla sammanlänkade bitar i samma färg när man trycker på dem, medan Hextacy kräver att man istället drar med ett finger genom en rad av tre eller fler likfärgade hexagoner. Eftersom det inte går att backa tillbaka genom spåret, gäller det ibland att välja bästa vägen för att få bort så många bitar som möjligt samtidigt.

När det inte går att göra fler drag för att det är slut på grupper bestående av minst tre likfärgade bitar, blir de hexagoner man inte lyckats bli av med tillfälligt låsta och skärmen fylls av nya klossar. Det finns diverse power-ups i spelet som exempelvis tar bort en hel rad av hexagoner, oavsett färg. Hextacy har stilrena menyer med text bestående av stora, vita fonter mot svart bakgrund, vilka påminner en del om gränssnittet i Windows Phone 7. Även själva spelet har polerad grafik, och musiken passar bra för ändamålet.

För dem som gillar pusselspel av den här typen är Hextacy definitivt värt att testa, då det kan vara beroendeframkallande och är bättre än de allra flesta spel i samma kategori. Det går att ladda hem en gratis Lite-version, och hela Hextacy kan köpas i Market för 15kr. Då får man tillgång till två nya spellägen samt highscorelistor.

Finns det några pusselspelsfans bland er läsare, och är det någon som testat just Hextacy? Spelet kan även diskuteras i den här tråden på Swedroids forum – utvecklaren välkomnar feedback.

 

Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu: