Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Engadget recenserar HTC EVO 4G

Postat:
05:12 - 2010-05-20
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Chris Ziegler på Engadget har varit lyckosam nog att få testa HTC:s senaste värsting EVO 4G under en tid, och i vanlig Engadget-anda så ger han oss en ganska omfattande recension. Den här telefonen är enligt HTC:s utsago inte är aktuell för Europa, av naturliga skäl med tanke på att EVO 4G bygger på en annan radioteknik än den vi använder i vårt europeiska 3G-nät, men vi hoppas och tror att en motsvarighet kommer leta sig hit också under sommaren, sensommaren eller hösten.

I recensionen konstaterar Ziegler att EVO 4G rent hårdvarumässigt är en mycket imponerande pjäs med hög byggkvalité och mer fokus på maximal funktionalitet än glassig men ofunktionell design. Vad gäller byggkvalitén så påpekas det emellertid att den kapacitiva knappsatsen nedanför skärmen skapar ett kraftigt ljusläckage i telefonens absoluta nederkant där skärmglaset möter chassit – ingen dealbreaker men något som anses dra ner kvaitetsintrycket aningen.

Det fokuseras av naturliga skäl en hel del på den 4.3 tum stora TFT-skärmen i WVGA-upplösning (480×800 pixlar) och Ziegler konstaterar här att skärmen är mycket mycket bra och han förvånas över att färgmättnaden upplevs vara i paritet med AMOLED-skärmen på referensetelefonen Googe Nexus One.

Vidare menar Ziegler att EVO 4G är mycket bättre än Nexus One i solljus och kallar den senare för ”praktiskt taget oanvändbar”. Vi vet inte om de verkligen har testat detta eller om de bara litar blint på myten som säger att AMOLED är oanvändbart i solljus, för våra egna test i direkt solljus visar klart och tydligt att AMOLED-skärmarna på Nexus One och HTC Desire är minst lika bra som TFT-skärmen på en Sony Ericsson Xperia X10.

Kameran på 8 megapixlar anses vara fullt duglig, men det de imponeras mest av är slutarfördröjningen, eller avsaknaden därav. Bilden tas nästan omedelbart när man trycker på avtryckaren, vilket inte hör till vanligheterna med mobilkameror rent allmänt och kanske Android i synnerhet. Videoinspelningen i höga 720p imponerar på pappret, men kvalitén blir i praktiken lidande av en allt för hög videokompression.

Sammanfattningsvis konstaterar de att de älskar, nej dyrkar telefonen, men fortsätter sedan i samma andetag något motsägelsefullt med ”Men faktum är att det fortfarande är en Android-enhet – vilket betyder att om du inte gillar Android nu så kommer sannolikt inte ens den mest fantastiska hårdvaran hittills få dig att ändra åsikt.” Man undrar lite stilla om något liknande någonsin har yttrats i Engadgets iPhone-recensioner.

Läs hela recensionen på Engadget!

Mest kommenterat

 1. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 2. Nya Motorola Moto G Plus erbjuder 5G för 3990 kronor
 3. Specifikationerna för OnePlus Nord enligt rykten
 4. Ingen Androidversion har nått fler enheter på fem månader än Android 10
 5. Ryktesbilder på OnePlus Nord visar hålstanskamera
 6. LG:s nya gränssnitt Velvet UI kommer släppas för äldre telefoner

Mest läst

 1. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 2. Använder du ROM eller rootåtkomst?
 3. Specifikationerna för OnePlus Nord enligt rykten
 4. Samsung tycks ha råkat publicera bilder på Galaxy Note 20
 5. Tips: Ersätt Play Store-ikonen med ”Mina appar”
 6. Startmenyn i Windows 10 kommer få ny design

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du ROM eller rootåtkomst?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey