Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Engadget recenserar Nexus One

Postat:
13:45 - 2010-01-05
Skribent:
Eric N
Kommentarer:


Engadget med Joshua Topolsky i spetsen har nu publicerat sin utlovade recension av Nexus One och sammanfattningvis verkar man gilla telefonen, om än med vissa resevationer.

Nexus One får fin kritik för hårdvaran som består av en 3,7″ stor AMOLED-skärm med WVGA-upplösning (480×800), 512MB RAM respektive ROM, 5MP kamera med LED-blixt samt en Snapdragon-processor med en klockfrekvens om 1GHz. Yttermåtten är nätta och Topolsky skriver att telefonen känns mindre i handen än en iPhone, något som är en förtjänst av den ringa tjockleken på 11,5mm. Skärmen menar man är väldigt bra och utöver alla fördelar som AMOLED-tekniken innebär i form av bättre färger, högre kontrast och riktigt djup svärta, så anser man att vissa färger så som orange och röd framstår väl ljusa/överexponerade.

Prestandan beskrivs som oregelbunden och när det rör sig om att ladda in engadgets webbsida vinner iPhone 3G S med en förkrossande stor marginal, vid scrollning i höjdled på samma webbsida upplever Topolsky det dessuom som att Nexus One är långt från lika mjuk som 3G S. Däremot går det väldigt fort att starta och växla mellan applikationer samt att bläddra runt bland de fem olika hemskärmarna. Vad berör mottagning och ljudkvalitet på samtal så  är Nexus One i paritet med de flesta GSM-telefoner, däremot får den externa högtalaren kritik för att inte vara så bra. Batteritiden uppges vara god, men man har inga siffror att presentera ännu då man helt enkelt inte haft telefonen länge nog för att dra några definitiva slutatser.

Kameran presterar bra i förhållande till tidigare Android-telefoner och Topolsky rapporterar att autofokus blivit supersnabbt och dessutom har Google opterimat  kameraapplikationen i sig med Android 2.1.

Engadget konstarerar avslutningsvis att Nexus One inte riktigt lever upp till hypen och att den troligtvis inte kommer att innebära det pardigmskifte som media och bloggosfären kanske tillskrivit den. Man understryker dock att det för all del är en bra telefon och att den definitivt tillhör toppskiktet.

Läs recensionen i sin helhet här och tack alla ni som tipsade oss!

Mest kommenterat

 1. Betalar du för mer Google-lagring?
 2. Rykte: Samsung Galaxy S22 och Galaxy S22 Plus har plastbakstycken
 3. Microsoft slutar stödja Windows 10 hösten 2025 [Off topic]
 4. Nya designen för ”mina appar” i Play Store nu allmänt tillgänglig
 5. Spotify släpper Clubhouse-utmanaren Greenroom
 6. Apple Music för Android får stöd för förlustfri uppspelning

Mest läst

 1. Betalar du för mer Google-lagring?
 2. Rykte: Samsung Galaxy S22 och Galaxy S22 Plus har plastbakstycken
 3. OnePlus introducerar Nord CE 5G – släpps 21 juni
 4. Sony lanserar sant trådlösa hörlurarna WF-1000XM4
 5. Så här mycket inverkar Xiaomis 200W-laddning på batteriets livslängd
 6. Fler nyheter i Android 12: integritetsöversikt och ny Wi-Fi-meny

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Betalar du för mer Google-lagring?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om