Enligt Samsung kommer Galaxy S2 finnas i svenska butiker i maj – vissa frågetecken angående hårdvaran kvarstår

Postat:
13:14 - 2011-04-08
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
63

Samsung Galaxy SII

För ett par dagar sedan dök det upp två rykten om Samsungs kommande toppmodell Galaxy S2. Enligt vissa källor skulle enhetens processor ticka på i 1.2GHz istället för i 1GHz, och denna uppgradering påstods sedan innebära att lanseringen skulle försenas till juni. Tidigare hade flera svenska återförsäljare angett 5:e maj som preliminärt releasedatum, så en månads dröjsmål var naturligtvis inte goda nyheter för alla de som bestämt sig för att skaffa mobilen.

Samsung meddelade dock snabbt via ett av sina Twitter-konton att deras Android-flaggskepp släpps i april som först planerat, följt av ett förtydligande som underströk att enheten kommer rullas ut stegvis enligt lokala tidsscheman. Vad innebär det då för oss i Sverige, kommer Galaxy S2 gå att köpa nästa månad som butikerna räknar med? Det kommer den, i alla fall enligt Samsung Sverige som säger att mobilen ska finnas i butik i maj.

Galaxy S2, lansering, Twitter

Vissa frågetecken angående hårdvaran kvarstår dock. Även om specifikationerna som finns att tillgå för Galaxy S2 i Sverige säger att enheten kommer ha Super AMOLED Plus-skärm och inte SLCD, och att mobilen utrustats med Exynos-chip istället för Tegra 2, vore det ändå trevligt att få detta säkert bekräftat av Samsung. Huruvida flaggskeppet kommer ha stöd för NFC, närfältskommunikation, i Sverige finns det dessutom motstridiga uppgifter om – och stämmer det att processorn får en klockfrekvens på 1.2GHz?

Samsung Sverige kan för närvarande inte ge några raka besked tyvärr, men har lovat att gå ut med de slutgiltiga specifikationerna när lanseringen av Galaxy S2 börjar närma sig. Störs ni läsare av dessa små frågetecken kring hårdvaran, eller litar ni på att alla specifikationer stämmer?

 

Tack till alla som kommenterat och tipsat om detta! Genom Engadget

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S på Prisjakt just nu: