Enligt Three UK förväntas HTC Desire uppdateras till Gingerbread i slutet av april/början av maj [Rykten]

Postat:
13:48 - 2011-04-03
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
97

Enligt Three UK beräknas HTC Desire uppdateras till Gingerbread i slutet av april/början av maj [Rykten]

HTC har tidigare gått ut och sagt att flera av dess Android-enheter, bland annat HTC Desire, kommer att uppgraderas till Android 2.3 någon gång under andra kvartalet i år. Nu verkar det ha dykt upp mer specifik information angående Gingerbread-uppdateringen för Desire, tack vare Tre i England. Enligt operatören kommer de nämligen få in uppgraderingen i morgon, och de räknar med att ha den redo i slutet av april eller i början av maj.

Nu rör sig ju detta naturligtvis om en operatör i ett annat land, men att uppdateringen kommer nå Sverige vid ungefär samma tidpunkt är en inte alltför vild gissning. Med lite tur kan den rentav dyka upp ännu tidigare för olåsta HTC Desire-enheter. Det ska bli intressant att se vad uppgraderingen innehåller utöver själva Android 2.3 – kommer enheten exempelvis få senaste Sense-gränssnittet med alla de nya funktionerna och stöd för HTCSense.com?

HTC Desire är en mycket gedigen Android-enhet som dock har en tydlig akilleshäl: dess på tok för låga interna lagringsutrymme. För de som installerar många appar och spel är i stort sett en rootad HTC Desire med A2SD+ och cache2sd ett måste, och för många Desire-användare är det därför inte längre något alternativ att köra helt oförändrat firmware. Dock kommer det säkerligen dyka upp skräddarsydda versioner av Gingerbread-uppdateringen med A2SD+ och cache2sd inbakade.

En fråga till alla Desire-användare: tycker ni enheten har åldrats med hedern i behåll och har ni i så fall kvar den ett tag till, eller lockar nya kraftfullare Android-telefoner som Evo 3D/Pyramid och Samsung Galaxy S2 alltför mycket?

 

Tipstack till JeppeJ och CJ!

Lägsta pris på HTC Incredible S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Desire på Prisjakt just nu: