Entusiast förvandlar Game Boy till spelkontroll åt sin Galaxy Nexus

Postat:
13:03 - 2013-01-11
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
9

game-boy-spelkontroll

Många blir säkert nostalgiska när de ser en Game Boy – Nintendos bärbara spelmaskin vilken var som mest populär i slutet av 80-talet och början av 90-talet. Android har många kompetenta emulatorer och det går att spela i stort sett samtliga gamla klassiska TV-spel på en androidenhet. Game Boy har dock något de allra flesta smartphones saknar – fysiska spelknappar. 

En entusiast vid namn Boughton tröttnade på bristen på fysisk knappfeedback och har gjort om en gammal Game Boy till spelkontroll åt sin Samsung Galaxy Nexus. Han använder delar från en Wii-kontroll och appen Wii Controller IME för att kunna kommunicera med Game Boy över Bluetooth.

Boughton började med att ta bort skärmen på Game Boy och gjorde därefter plats åt att fästa Galaxy Nexus där displayen en gång satt. Det är ett rätt imponerande projekt och en av de tuffaste skräddarsydda spelkontrollerna för Android hittills. För de riktigt inbitna som vill prova själva finns en samling instruktioner och resultatet går att kika på i videon nedan.

Processor: 1,2GHz dual-core
Plattform: TI OMAP 4460
RAM: 1GB
Skärm: 4,65" / HD / 316PPI
Skärmtyp: Super AMOLED
Kamera: 5MP