Googles CEO Eric Schmidt lämnar Apple

Postat:
18:58 - 2009-08-03
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
21

google-apple-eric-schmidt

Ni som är välbekanta med Google och Apple och dess respektive organisationer känner säkert till att Googles CEO Eric Schmidt även har varit en aktiv medlem i Apples styrelse, vilket har fått många att ifrågasätta om detta är bra ur konkurrenssynpunkt. Med så starka band dessa två giganters styrelser emellan är det kanske inte så konstigt att Google undviker att lägga in en såpass grundläggande feature som Multi Touch i Android – allt för att inte trampa sin danspartner Apple på tårna.

I takt med att Google allt mer har expanderat sin verksamhet, inte bara med Android utan även med tillkännagivandet av Chrome OS, så har kritiken vuxit allt mer, och nu väljer (tvingas?) alltså Eric att lämna Apple.

Steve Jobs kommenterar Erics avgång:

Unfortunately, as Google enters more of Apple’s core businesses, with Android and now Chrome OS, Eric’s effectiveness as an Apple Board member will be significantly diminished.

 

Ytterligare ett skäl till att Eric nu lämnar Apples styrelse kan vara förra veckans ”Google Voice”-debacle där Apple, i vanlig ordning utan att ge någon vettig förklaring, nekade Googles ”Google Voice”-app på deras App Store. Detta har irriterat; säkerligen många på Google men framför allt blir Apples slutkunder lidande då ”Google Voice” är något som väldigt många vill ha, men alltså inte får.

Tror ni att denna ”skilsmässa” kan gynna oss, eller kommer det bara vara ”business as usual” trots att Eric nu har lämnat Apple? Personligen hoppas jag att det betyder att silkesvantarna nu tas av och att Google blir lite aggressivare i sin utveckling av Android.
 

Via MobileBurn.