Facebook introducerar prenumeration som ger verifiering och ökad exponering

Postat:
09:39 - 2023-02-20
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
6

Meta har introducerat en prenumeration kallad Meta Verified som för 12 dollar i månaden erbjuder kontoverifiering och bättre support för Facebook och Instagram. De som betalar för verifieringen ska även ha lättare att nå ut då deras synlighet på tjänsterna förbättras.

Företaget skriver att prenumerationen kommer göra det lättare för folk, särskilt kreatörer, att bygga upp en onlinenärvaro och communities på Facebook och Instagram. Inlägget nämner även att Meta Verified erbjuder ”unika funktioner” men vad denna funktionalitet består av framgår inte.

För att få tillgång till prenumerationen behöver användare verifiera sin identitet genom att skicka in ett godkänt id, samt vara minst 18 år. Meta kommer börja testa prenumerationen i Australien och Nya Zeeland den här veckan.

Vad det sannolikt handlar om i grund och botten är ett försök av Meta att få en ny intäktsström. Få vanliga användare kommer sannolikt vilja betala 12 dollar i månaden för Facebook, men kanske kan Meta hitta prenumeranter bland de som använder tjänsterna för att bygga ett varumärke.