Facebook uppmanar sina anställda att byta från iOS till Android

Postat:
11:30 - 2012-11-26
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
59

Världens största sociala nätverk Facebook uppmanar sina anställda att byta från iOS till Android. Redan i augusti i år hörde vi rapporter om hur grundaren Mark Zuckerberg ville att fler av hans medarbetare skulle börja använda Googles plattform så att bristerna i Facebook för Android snabbare skulle kunna åtgärdas.

Facebook kallar initiativet ”droidfooding” vilket är en lek med amerikanska slanguttrycket ”dogfooding”: en benämning för när ett företag kvalitetstestar och använder sin egen produkt. Nu har det dykt upp bilder från Facebooks högkvarter i Kalifornien som visar hur anställda uppmanas att byta till en androidenhet. 

Under det sociala nätverkets tidiga dagar fick anställda främst iPhones vilket har lett till att Facebooks iOS-app har prioriterats. Android dominerar dock marknaden och enligt analysföretaget IDC:s prognos kommer det säljas dubbelt så många androidmobiler som iPhones om fyra år.

Med tanke på hur stor Googles plattform är gör därför Facebook klokt i att lägga större vikt vid utvecklandet av androidappen. Facebooks anställda får tillgång till de senaste betaversionerna av mobilapparna och rapporterar problem genom ett verktyg som kallas ”Rage Shake”: när anställda skakar sina telefoner våldsamt skickas automatiskt en detaljerad buggrapport.

Facebook har en helt omarbetad androidapp på gång som sägs vara mycket snabbare än den nuvarande – förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan den släpps.