Facebooks hemskärmsapp Home sågas i Play Store – cirka 50 % ettor i betyg

Postat:
11:58 - 2013-04-16
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
41

I fredags kväll släpptes Facebooks nya mobilsatsning Home i Play Store – en hemskärmsapplikation med Facebook-fokus. Något företaget dock inte meddelade under sin presentation av Home var att applikationen i alla fall initialt bara är tillgänglig i USA. Appen har fått ett förödande mottagande i Play Store hittills. Runt femtio procent av alla recensenter har gett bottenbetyg och Home har i skrivande 2,3 stjärnor i snitt.

Genom att installera Home manuellt har vi kunnat testa applikationen ändå. Utan att lägga någon värdering i själva det sociala nätverket var den spontana reaktionen: ”Hur tar man sig snabbast ur den här klaustrofobiska launchern och tillbaka in i en riktig hemskärmsapp?!” Problemet med Home, och sannolikt den största anledningen till det låga betyget, är att Androidanvändare är bortskämda med många finesser och anpassningsmöjligheter i hemskärmsappar.

facebook-home-2facebook-home-1

Inga av de funktioner vi är vana vid, som widgetar, mappar eller inställningar finns i Home. Hemskärmen består av bilder i helskärm, tillsammans med eventuell text. Du har möjligheten att gilla bilderna och att svepa åt sidan visar en ny bild. Facebook har dessutom gjort rena designmissar och vissa inslag förbryllar.

Företaget hade sannolikt nått större framgångar i Play Store ifall de släppt en traditionell, bra och lättanvänd hemskärmsapp och låtit användare nå bildläget genom att helt enkelt svepa ner eller upp på vilken hemskärm som helst, eller på annat vis gjort det läget separat. I nuläget får användare göra avkall på alltför många funktioner och om inte Facebook släpper en drastisk uppdatering lär det låga betyget i Play Store kvarstå.