Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Fairphone 2 får ny Androidversion, snart sex år efter att telefonen lanserades

Postat:
11:11 - 2021-03-26
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Fairphone är en smartphonetillverkare med fokus på att skapa mer miljövänliga mobiler, med rättvisare ersättning till alla i produktionsledet. Förra sommaren meddelade företaget att deras vid den tidpunkten fem år gamla Fairphone 2 skulle uppdateras till Android 9.
Fairphone 2 lanserades med Android 5 och har alltså klivit upp hela fyra Androidversioner. Efter en lång betatestperiod har skarpa Android 9 nu släppts för telefonen. Uppdateringen har börjat skickas ut och utrullningen pågår fram till 18 april.

Fairphone har lyckats ta sig runt hinder som andra tillverkare ser som anledningar att inte uppdatera mobiler, som att Qualcomm sedan länge slutat stödja enhetens chipp – i det här fallet Snapdragon 801. Den ovanligt långa uppdateringsperioden är del av Fairphones miljötänk, så att användare inte behöver uppgradera till ny telefon på grund av mjukvaran lika snabbt.

Företaget berättar om hur uppdateringen gick till i en video. I klippet menar Fairphone att 1,4 miljarder smartphones säljs om året, att användare i snitt behåller en telefon i 2–3 år, att bara hälften av alla telefoner återvinns eller återanvänds, samt att 70 procent av allt e-avfall undanskaffas olagligt i utvecklingsländer, vilket skadar både miljön och människor.

EU kommer eventuellt driva fram en lag som tvingar smartphonetillverkare att tillhandahålla uppdateringar under längre tidsperioder.

Mest kommenterat

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Vilken Androidversion har din telefon?
 3. Här är Sony Xperia 5 III med variabel brännvidd
 4. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 5. Swedroids fyndtipsfredag (v14)
 6. Sony kan satsa stort på mobilspel

Mest läst

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Google-experiment visar vad som finns rakt på andra sidan jorden
 3. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 4. Fler inofficiella uppgifter om Google-chippet i Pixel 6
 5. Swedroids fyndtipsfredag (v14)
 6. Nya designen i Play Store blir allmänt tillgänglig

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om