Recension:FastBright – Minirecension

Postat:
02:49 - 2009-06-01
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
2

Klicka för större bild... Klicka för större bild... Så här i sommartider så tenderar vi spendera lite mer tid utomhus i solen och värmen, och alla är nog medvetna om vad fullt dagsljus kan ställa till med på en mobiltelefon. Man ser inte ett smack på skärmen, kort sagt. Enda sättet att råda bot på detta fenomen är att uppsöka skugga eller ställa upp skärmens ljusstyrka på max, något som ibland är lättare sagt än gjort. Någon skugga finns inte alltid praktiskt tillgänglig och det kan vara ganska besvärligt att navigera sig fram i menyerna på telefonen för att ställa upp ljusstyrkan, allra helst om man knappt kan se vad man gör.

FastBright råder bot på detta. Placera en genväg på din home screen och du kan med ett enda skärmtryck snabbt ställa upp ljusstyrkan till 100% så fort ljusförhållandet kräver det. Ett tryck till och ljusstyrkan återgår till din angivna standardinställning. För att slippa återgå till din home screen varje gång du snabbt behöver ställa upp/ner ljusstyrkan så har FastBright en smart liten finess vilken låter dig placera en ikon uppe i statusfältet för snabb åtkomst oavsett var du ”befinner” dig i telefonen; i webbläsaren, mailklienten, i en chatt, i SMS-klienten osv.

Att komma åt inställningarna för applikationen kan vara lite lurigt till en början eftersom programmet helt saknar ett eget GUI, men det fungerar som så att du helt enkelt ”startar” applikationen två gånger i snabb följd (inom två sekunder). Det finns inte så mycket man kan ställa in heller, men det är i mitt tycke tjusningen med sådana här småapps. De tar knappt någon plats, de drar nästan inget minne och processorförbrukningen är närmast omätbar. De bara gör det de ska, och gör det väl.

Betyg: Betyg: 5/5