Feber videorecenserar Xperia X10: ”Inte helt genomtänkt”

Postat:
21:25 - 2010-03-16
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
173

httpvh://www.youtube.com/watch?v=wNjF_FA8lqo

Gustav Andersson på Feber-nätverket har nu publicerat den utlovade och efterlängtade videorecensionen av Sony Ericsson Xperia X10.

Tyvärr har Andersson en hel del att anmärka på och börjar med chassit som trots det exklusiva utseendet känns plastigt. Han fortsätter sedan med skärmen vars storlek uppskattas, men som förmedlar färger som uppfattas som urvattnade och glasytan plockar för enkelt upp reflektioner från andra ljuskänslor, ibland så illa att den nästan blir oanvändbar. Vidare är responsen i skärmen inte heller vidare bra och man måste man trycka hårt på den för att den skall uppfatta något, och därtill är precisionen inte heller den bästa vilket gör att man inte alltid träffar rätt trots att man har tryckt på rätt ställe.

På mjukvarufronten tycker Andersson att prestandan förbättrats sedan tidigare versioner av telefonen, men det uppstår fortfarande fördröjningar och gränssnittet hackar till då och då – en växling från porträttläge til landskapsläge tar minst en hel sekund. Mediascape fungerar som man väntar sig att en mediaspelare skall fungera, men är dock lite seg. Timescape, där man samlar sociala medier som Facebook, Twitter, Mail och SMS, är även den lite väl seg för att det skall vara roligt att använda enligt Andersson. Programvaran har också sina brister, exempelvis kan man inte klicka på länkar i Twitter-flöden och mjukvaran integrerar inte med Androids standardtjänster för exempelvis e-post vilket innebär att man får skriva in sina kontouppgifter på flera ställen.

Andersson sammanfattar avslutningsvis Sony Ericssons Android-entré som ”Inte helt genomtänkt”.

Uppdatering 17/4 08:40: Tidningen mobil har även de publicerat en videorecension på Xperia X10 här och de verkar vara mer positivt inställda till den.

Tipstack till Emil!