Federico Carnales: ”jag jobbar fortfarande på LauncherPro”

Postat:
11:28 - 2011-10-18
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
59

LauncherPro - hemskärmsapp för Android

När Swedroid i somras frågade efter den bästa launchern i Market vann LauncherPro en jordskredsseger med 40 % av rösterna. Detta trots att appen egentligen inte fått några större uppdateringar sedan början av hösten 2010.

Det var då utvecklaren Federico Carnales bestämde sig för att skriva om hela appen från grunden eftersom den var baserad på launchern som ingår i Android 2.0. Han ville optimera koden och få bättre kontroll över den. Carnales räknade först med att ha den reviderade versionen av LauncherPro redo i januari 2011.

Vi har dock inte sett röken av någon ny version och det har varit skralt med uppdateringar. Samtidigt har utvecklaren Carnales hunnit släppa en musikapp och vissa har undrat ifall han helt lagt ner utvecklingen av LauncherPro. På officiella forumet har det höjts besvikna röster från användare som tycker det är synd och skam att ett så gediget program övergivits.

Konkurrerande launchers som ADW.Launcher och inte minst Go Launcher EX har fortsatt att bli allt bättre och LauncherPro har i vissa avseenden hamnat på efterkälken. Carnales meddelar dock koncist att han fortfarande jobbar på den omarbetade versionen, men han vet inte när den kommer bli färdig:

“It’s not dead, I’m still working on it. Don’t have any ETA’s on when the next release will be though.”

De som kör LauncherPro verkar helt enkelt få hålla sig till tåls och vi får hoppas att den nya versionen lever upp till förväntningarna när den väl släpps.

Hur ser ni LauncherPro-användare på frånvaron av uppdateringar? Har ni tröttnat på att det inte kommer någon ny version och därför bytt launcher eller tycker ni att LauncherPro fortfarande är den bästa hemskärmsappen?

Lägsta pris på HTC Sensation XE på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation XL på Prisjakt just nu: