Federico Carnales släpper betaversion av LauncherPro med stöd för widgetteman

Postat:
09:47 - 2011-04-15
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
20

LauncherPro

Federico Carnales, utvecklaren av LauncherPro, har nu släppt en betaversion av appen med stöd för widgetteman. LauncherPro är som de flesta säkert redan vet en av Androids populäraste hemskärmsappar, och redan tidigare har entusiaster anpassat grafiken i programmet genom att helt enkelt ändra dess installationsfil. Nu ska dock LauncherPro snart få officiellt stöd för teman, vilket innebär att man smidigt kommer att kunna ändra utseendet på de widgetar appen innehåller. För närvarande är de åtta stycken till antalet: People, Bookmarks, Calendar, Messaging, Twitter, Facebook, Friends och Gmail.

Tydligen skapas dessa teman, eller skins, i Eclipse, som är en populär utvecklingsmiljö för att bland annat skriva Android-appar. Även om det tycks finnas en del detaljer att sätta sig in i för de som vill göra sina egna teman, verkar proceduren ändå förhållandevis okomplicerad och den är förklarad i detalj i LauncherPros officiella forum. Hur dessa teman sedan kommer att distribueras återstår att se. Förhoppningsvis kommer de gå att ladda hem direkt från LauncherPro, men förmodligen lär många av dem hamna i Market.

Vad tycker ni LauncherPro-användare om den här nya funktionen? Kommer ni utnyttja teman, eller är ni nöjda med hur LauncherPros widgetar ser ut? De som vill ladda hem betaversionen med stöd för skins kan göra det från den här tråden i officiella forumet. Eftersom LauncherPro Plus krävs för att låsa upp appens egna widgetar, behöver man dock även LPP för att kunna använda teman.

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu: