Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Fem förbättringar i Google Maps

Postat:
20:35 - 2021-05-18
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Google har tillkännagivit fem förbättringar för Maps i ett inlägg på produktbloggen. Första nyheten är att kartappen kommer försöka hjälpa förare att undvika trafikstoppningar och plötsliga inbromsningar.
Dessa plötsliga inbromsningar kan enligt forskning öka risken för kollision. Genom maskininlärning och trafikdata kan Maps föreslå rutter som minskar risken för dylika trafiksituationer.

Vid navigering väljer Google den väg algoritmen tror har minst risk att involvera plötsliga inbromsningar, ifall ankomsttiden är ungefär samma som för andra rutter. En annan förbättring är förstärkt verklighet i Live View.

De som utforskar ett område kan nå Live View direkt från kartan, och se matnyttig information i omgivningen genom kamerans sökare. Maps detaljerade gatukartor kommer att bli tillgängliga för 50 nya städer innan årets slut, däribland Berlin, Singapore och Seattle.

Kartorna erbjuder fler detaljer så att det går att se trottoarer, övergångsställen, gångvägar och så vidare, samt formen och bredden för vägar. En annan nyhet är att Maps kan indikera hur pass mycket folk det är i ett stadsområde för tillfället, ifall användaren vill undvika folksamlingar och utforska mer ostört.

Sista nyheten är en personanpassning av kartan utifrån kontext. För stadsbor kan Maps exempelvis belysa kaféer eller frukostställen på morgonen, istället för restauranger. Om användaren har rest iväg över helgen kommer Maps poängtera sevärdheter och turistattraktioner, och så vidare.

Alla fem nyheterna kommer att skickas ut globalt för Android och IOS under de kommande månaderna.

Mest kommenterat

 1. Betalar du för mer Google-lagring?
 2. OnePlus introducerar Nord CE 5G – släpps 21 juni
 3. Sony lanserar sant trådlösa hörlurarna WF-1000XM4
 4. Google släpper andra öppna betaversionen av Android 12
 5. Fler nyheter i Android 12: integritetsöversikt och ny Wi-Fi-meny
 6. Microsoft slutar stödja Windows 10 hösten 2025 [Off topic]

Mest läst

 1. Google lägger ned en app du förmodligen aldrig använt
 2. Betalar du för mer Google-lagring?
 3. Vilket operativsystem körde din första smartphone?
 4. OnePlus introducerar Nord CE 5G – släpps 21 juni
 5. Sony lanserar sant trådlösa hörlurarna WF-1000XM4
 6. Fler nyheter i Android 12: integritetsöversikt och ny Wi-Fi-meny

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Betalar du för mer Google-lagring?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om