Fieldrunners HD – en stark utmanare till Robo Defense [Speltips]

Postat:
17:46 - 2011-08-02
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
21

Fieldrunners HD

Så kallade ”tower defense”-spel är populära tidsfördriv för mobila enheter. Ett av de mest framgångsrika spelen för Android överhuvudtaget är Robo Defense vars gratisversion har genererat mellan 5-10 miljoner nedladdningar. Det är ett typexempel på ett ”tower defense”-spel, eller vad man kan kalla för ”försvarstornsspel” på svenska. Spelen går nämligen ut på att hindra fiendens framfart genom att placera ut kanontorn av olika slag.

Robo Defense har dock med dagens mått mätt halvdan grafik. Det är helt enkelt inte särskilt polerat om man jämför med vissa andra titlar, vilket man dock inte kan säga om den för Android relativt nya konkurrenten Fieldrunners HD. Spelet är väldigt snartlikt Robo Defense, men allt är en smula mer proffsigt och visuellt inbjudande.

Precis som Robo Defense går Fieldrunners HD ut på att placera ut diverse kanontorn för att hindra ankommande fiender från att nå ens bas. Det finns till exempel kanontorn som gör att trupperna rör sig långsammare, kanontorn, torn som används mot luftburna fiender och så vidare.

Fieldrunners HD - skärmdump

Spelet har alltså strategiska inslag och det handlar i grund och botten om att göra vägen fram till basen så lång som möjligt, ha rätt typ av vapen på rätt ställen och ha tillräckligt många olika sorters artilleri för att sänka alla typer av fiender.

Fieldrunners HD har fått diverse utmärkelser, bland annat ”Time Magazine Top 10 Game of the Year”, och det är lätt att fastna framför spelet någon timma lite då och då. Titeln erbjuder tre olika svårighetsgrader: Easy, Medium och Hard. Första svårighetsgraden är i lättaste laget medan Medium blir klart svårare och Hard är en rejäl utmaning.

De som är förtjusta i Robo Defense torde även gilla Fieldrunners HD och fans av försvarstornsspel blir sannolikt inte besvikna. Fieldrunners HD går att köpa för ca 19kr i Market och kräver Android 2.1 eller senare.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=u7eSq8YRZdU

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Evo 3D på Prisjakt just nu: