Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Fieldrunners HD – en stark utmanare till Robo Defense [Speltips]

Postat:
17:46 - 2011-08-02
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Fieldrunners HD

Så kallade ”tower defense”-spel är populära tidsfördriv för mobila enheter. Ett av de mest framgångsrika spelen för Android överhuvudtaget är Robo Defense vars gratisversion har genererat mellan 5-10 miljoner nedladdningar. Det är ett typexempel på ett ”tower defense”-spel, eller vad man kan kalla för ”försvarstornsspel” på svenska. Spelen går nämligen ut på att hindra fiendens framfart genom att placera ut kanontorn av olika slag.

Robo Defense har dock med dagens mått mätt halvdan grafik. Det är helt enkelt inte särskilt polerat om man jämför med vissa andra titlar, vilket man dock inte kan säga om den för Android relativt nya konkurrenten Fieldrunners HD. Spelet är väldigt snartlikt Robo Defense, men allt är en smula mer proffsigt och visuellt inbjudande.

Precis som Robo Defense går Fieldrunners HD ut på att placera ut diverse kanontorn för att hindra ankommande fiender från att nå ens bas. Det finns till exempel kanontorn som gör att trupperna rör sig långsammare, kanontorn, torn som används mot luftburna fiender och så vidare.

Fieldrunners HD - skärmdump

Spelet har alltså strategiska inslag och det handlar i grund och botten om att göra vägen fram till basen så lång som möjligt, ha rätt typ av vapen på rätt ställen och ha tillräckligt många olika sorters artilleri för att sänka alla typer av fiender.

Fieldrunners HD har fått diverse utmärkelser, bland annat ”Time Magazine Top 10 Game of the Year”, och det är lätt att fastna framför spelet någon timma lite då och då. Titeln erbjuder tre olika svårighetsgrader: Easy, Medium och Hard. Första svårighetsgraden är i lättaste laget medan Medium blir klart svårare och Hard är en rejäl utmaning.

De som är förtjusta i Robo Defense torde även gilla Fieldrunners HD och fans av försvarstornsspel blir sannolikt inte besvikna. Fieldrunners HD går att köpa för ca 19kr i Market och kräver Android 2.1 eller senare.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=u7eSq8YRZdU

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Evo 3D på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. Huawei får inte bygga svenska 5G-nät, anses utgöra säkerhetshot
 2. Androidtillverkare – ge oss en motsvarighet till Iphone 12 Mini [Opinion]
 3. Telia introducerar 5G i 20 städer
 4. Stor läcka kring Huaweis nya flaggskepp Mate 40 Pro
 5. Vad anser du om de nya bildförhållandena för telefoner?
 6. Inte en bugg: YouTube förhindrar tryck på förloppsindikatorn

Mest läst

 1. Så här liten är Apple Iphone 12 Mini
 2. OnePlus presenterar prispressade 8T med 120Hz uppdateringsfrekvens
 3. Inte en bugg: YouTube förhindrar tryck på förloppsindikatorn
 4. Telia introducerar 5G i 20 städer
 5. Tidiga ryktesbilder på Samsung Galaxy S21
 6. Test: OnePlus 8T

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilket är det bästa bildförhållandet för mobiler?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om