Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Finansiell ID-Teknik AB: Inga planer på ansiktsigenkänning för BankID till Android

Postat:
13:32 - 2020-04-07
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
Företaget bakom den populära ID-tjänsten BankID – Finansiell ID-teknik AB – uppger att det för närvarande inte finns några planer på att utöka applikationen med stöd för Googles funktion för säker ansiktsigenkänning som introducerades tillsammans med Android 10.

Det stämmer att vi i dagsläget inte har några planer på ansiktsigenkänning för BankID-appen på Android, trots att Google utökat biometri-API:n med stöd för säker ansiktsigenkänning i Android 10.

Skälet är fortsatt att våra tekniska och säkerhetsmässiga analyser har lett fram till att vi inte sett något bra sätt att skapa stöd med tillräckligt hög kvalitet.

–Pressavdelningen, Finansiell ID-Teknik AB

I ett mailsvar till Swedroid uppger företagets pressavdelning att bolagets tekniska och säkerhetsmässiga analyser av Android 10 lett fram till att de inte ser något bra sätt att skapa stöd med tillräckligt hög kvalitet. På följdfrågan om vad som i närmare detalj förhindrar företaget från att utöka stödet uteblev svar.

Om vi spekulerar har det förmodligen att göra med att biometri-API:n för Android 10 lämnar utvecklare med begränsade möjligheter att avgränsa säkerheten. I Android 11, som förväntas få premiär i höst, har Google utökat möjligheterna att bättre begränsa stödet med nivåer för svag och stark biometri, bland annat genom att vitlista/svartlista specifik hårdvara som används för säker ansiktsigenkänning.

Det verkar således som att de användare som ser fram emot möjligheten att använda säker ansiktsigenkänning med BankID kan få komma att dröja ett tag till. Eftersom bolaget inte redogör i närmare detalj för vad som förhindrar stödet är det svårt att sia om en tidshorisont. Swedroid kommer att kontakta Finansiell ID-teknik AB igen så snart en skarp version av Android 11 är tillgänglig.

Till appar för Android som för närvarande har stöd för säker ansiktsigenkänning följer här ett axplock:

[Forumtråden för BankID]

Mest kommenterat

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Hur skickar du främst meddelanden med din smartphone?
 3. Officiellt: LG lämnar smartphonemarknaden
 4. Samsung TV Plus kommer till Norden
 5. Sonys aptitretare inför evenemanget nästa vecka
 6. Nokia introducerar X20 och X10 med tre års uppdateringar

Mest läst

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Google påstås använda eget chipp för Pixel 6
 3. Casio hoppar på Wear OS-tåget, släpper smart G-Shock-klocka
 4. Google-experiment visar vad som finns rakt på andra sidan jorden
 5. Samsung TV Plus kommer till Norden
 6. Hur skickar du främst meddelanden med din smartphone?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur skickar du främst meddelanden med din smartphone?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om