Fingerprint Cards AB: Samsung förväntas släppa minst en mobil med fingeravtrycksläsare 2014

Postat:
16:20 - 2013-12-06
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
38

När Apple presenterade Iphone 5s i september i år var en av nyheterna en fingeravtrycksläsare som kan användas för att låsa upp enheten samt till att bekräfta applikationsköp. Sedan dess har även taiwanesiska tillverkaren HTC släppt en mobil med fingeravtrycksläsare – bjässen One Max.

Fingerprint Cards AB är ett svenskt företag med kontor i Göteborg som specialiserat sig på den här typen av teknik. Johan Carlström på Fingerprint Cards tror att åtminstone 7-8 aktörer kommer släppa mobiler med fingeravtrycksläsare nästa år. Carlström räknar med att just Samsung kommer ge ut minst en telefon som använder sig av tekniken 2014.

Hans företag har nyligen presenterat nya sensorer som fungerar tillsammans med både Android och Windows Phone. Målet är att tillhandahålla komponenter åt företag som LG, Huawei och Samsung. Fingerprint har redan avtal med bland andra Fujitsu och Pantech om att leverera billigare svepbaserade sensorer.

Företagets inkomster har hittills främst bestått av säkerhetsprodukter till kinesiska banker, men Fingerprint räknar med att inkomsterna från mobilmarknaden kommer öka kraftigt nästa år.