Firefox 3.5 nu den mest populära browsern på nätet [Off topic]

Postat:
22:02 - 2009-12-21
Skribent:
Manny B
Kommentarer:
34

Man kan vrida och vända på statistik i all oändlighet och tolka den lite som man vill, men det känns ändå kul att kunna rapportera att Firefox 3.5 nu är den mest använda browserversionen på nätet, då den med ytterst liten marginal har gått förbi den tidigare ledaren Internet Explorer 7.

Sammantaget, med alla browserversioner från respektive företag, så är emellertid Microsofts Internet Explorer fortfarande ohotad herre på täppan med över 50% av den totala marknaden – men Firefox knappar stadigt in mer och mer samtidigt som Googles Chrome – som nyligen passerade Apples Safari och gick upp på en tredjeplats – får en allt större användarbas.

Här på Swedroid är siffrorna väldigt annorlunda emellertid, med Firefox som ohotad etta och Chrome på en stark tredjeplats, inte långt efter Internet explorer.

Hur kommer det sig att Firefox och Chrome är så starka just på Swedroid? En inte alltför vansinnig gissning är förstås att det är många googleälskare på sajten, vilket förklarar Chromes höga andel, men hur förklarar man Firefox närmare 50%? Är Swedroids besökare mer ”power users” än genomsnittet? Är svenskar mer förtjusta i Firefox än genomsnittet? Lämna gärna era synpunkter i kommentarerna!
 

Ladda ner Firefox.
Ladda ner Chrome.
Ladda ner Opera.
 

Statcounter via LifeHacker.