Firefox 4 Beta 2 för Android – nu snabbare och mindre utrymmeskrävande [Tips]

Postat:
11:48 - 2010-11-05
Skribent:
| Ludde
Kommentarer:
797

firefox-mobile

För er som inte följer Mozillas egen blogg väldigt noggrant kan vi berätta att de nu har släppt en ny uppdaterad version av Firefox 4 beta for mobile. Första versionen som lanserades fick mycket hård kritik, mest på grund av den enorma storleken på applikationen (runt 43 MB), vilket gjorde det i princip omöjligt för till exempel HTC Desire-användare att använda webbläsaren. Nu har Firefox 4 gått på bantningskur och är tillbaka i ett lite tunnare format, rättare sagt ynka 17 MB (ja, allt är relativt). Det är en minskning med 60 %.

Men det var inte bara vikten som påverkats i den nya versionen. Enligt Mozilla själva skall man nu kunna surfa ännu snabbare än tidigare och med Firefox på Android 2.2 skall nu gå ca. 25 % snabbare än den inbyggda browsern (jämfört med SunSpider Javascript benchmark).

Mozilla lovar också att i nästa version ge stöd för det som kallas hardware acceleration (hårdvaruacceleration), en teknik som även Opera skall lansera i sin nya version av Opera Mobile. Kortfattat är det en teknik som hjälper till att fullt utnyttja mobilens grafiska kapacitet, och underlättar bland annat ”scrollning”.

Den nya versionen laddas enklast ned genom att surfa in på Firefox.com/m/beta, men notera att du behöver först avinstallera den gamla versionen innan du kan installera den nya.

 

Tipstack till alla som skickade in detta!