Firefox 4 officiellt släppt för Android

Postat:
20:15 - 2011-03-29
Skribent:
| Henrik
Kommentarer:
47

Mozilla kan idag meddela att webbläsaren Firefox 4 äntligen har släppts i en färdig version för Android. Webbläsaren har under sin livstid genomgått en hel del betaversioner, och släpptes så sent som för en vecka sedan i en så kallad RC-version. Webbläsaren finns tillgänglig i hela tio språk än så länge, men det står dock inte någonstans vilka språk det gäller (kommentera gärna om du råkar veta om svenska är inkluderat).

Enligt Mozilla själva är webbläsaren hela tre gånger snabbare än den inbyggda Android-webbläsaren då man har gjort en hel del JavaScript-optimering för att allt ska vara snabbt och responsivt. Själva webbläsaren är uppbyggd av flikar istället för fönster, och man verkar ha fokuserat på att leverera en riktigt bra användarupplevelse. Dessutom finns det ett inbyggt stöd för både Firefox Sync (bokmärkessynkronisering) och add-ons. Firefox 4 har helt enkelt potentialen att bli en av de bästa webbläsarna tillgängliga till Android, inte minst med tanke på den ordentliga kopplingen till hemmadatorn i och med Firefox Sync, även om stöd för Adobes Flash idag saknas.

Givetvis är Firefox 4 gratis, men tänk på att telefoner med ARMv6-processorer (t.ex. ZTE Blade) dessvärre inte kan installera den här applikationen. Undertecknad har själv en Blade, och givetvis är man lite ledsen över faktumet att man missar den här lovande webbläsaren fram tills dess att man uppgraderar. Ni lyckliga med mer avancerade telefoner får mer än gärna berätta vad ni tycker om Firefox 4 med en kommentar eller två.

Mer info kan ni hitta på Mozillas officiella blogg.

Tipstack till Occz!

qrcode
 

Lägsta pris på HTC Desire Z på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu: