Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Fitbit introducerar Sense – företagets mest avancerade smartklocka hittills

Med Google-assistenten

Postat:
19:08 - 2020-08-25
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Amerikanska Fitbit, som är på väg att förvärvas av Google, har introducerat sin mest avancerade smartklocka hittills i form av Sense. Enligt Fitbits svenska hemsida blir klockan tillgänglig 25 september för 3499 kronor.
En specialfunktion är möjligheten att mäta stressnivåer genom att hålla handflatan över skärmen. Pulsen tas samtidigt som klockan mäter hudens temperatur genom en elektrodermal-sensor. Om handflatan är kall, varm eller svettig försöker mjukvaran på sikt förstå varför och hur användares kropp reagerar på stress.

Appen tillhandahåller ett betyg för stressnivån och en graf. Sense erbjuder elektrokardiogram för att mäta hjärtats aktivitet och kan varna om tecken på förmaksflimmer, i de regioner funktionen godkänts. Klockan kan beräkna andningsintervall och därtill mäta syremättnaden.

En annan nisch är att Sense påstås kunna upptäcka tecken på covid-19 innan sjukdomen bryter ut. Det rör sig dock om en gissning: i en studie baserad på 100 000 Fitbit-användare ska algoritmen ha kunnat upptäcka covid-19 en dag innan utbrottet i hälften av fallen, med 70 procents träffsäkerhet.

I övrigt erbjuds vad som förväntas av en smartklocka med hälsofokus idag. Sense kartlägger träningspass, kan mäta menstruationscykler och sömn, samt visa aviseringar från smartphone. Enheten erbjuder GPS, vattentålighet (5ATM), NFC och kan agera digital plånbok genom Fitbit Pay. Den har även stöd för Google-assistenten.

AMOLED-skärmen (Fitbit säger inte hur stor den är) skyddas av Gorilla Glass 3 och kan vara ständigt aktiv, med ”hundratals” olika urtavlor att välja mellan. Armbanden påstås vara mjuka, lätta, flexibla och bekväma och enkla att byta ut.

Fitbit utlovar minst sex dagars batteritid vid normalanvändning och upp till 12 timmar med ständigt aktiv GPS. Fitbit Sense kan förbokas från företagets hemsida.

Mest kommenterat

 1. Ger 5G några praktiska fördelar i en mobil idag?
 2. Amazon Prime nu i Sverige
 3. Så här ser Google Keep ut med ”Material You”
 4. Iphone 14 Pro kan bli Apples första mobil med kamera-ö
 5. Hur ofta har du videosamtal via telefonen?
 6. Vad hände med den lösenordsfria webben?

Mest läst

 1. Galaxy S22 kan bli Samsungs minsta toppmodell sedan S10e
 2. Ger 5G några praktiska fördelar i en mobil idag?
 3. Amazon Prime nu i Sverige
 4. Nästa års OnePlus-telefoner kommer köra nytt, förenat OS
 5. Så här ser Google Keep ut med ”Material You”
 6. Iphone 14 Pro kan bli Apples första mobil med kamera-ö

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur ofta har du videosamtal via telefonen?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om