Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Fjärrstyr Spotify från din telefon – ReSpot [Tips]

Postat:
14:53 - 2010-02-22
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

Vi är väldigt glada över att ha ett gäng riktigt vassa utvecklare i forumet här på Swedroid och till en av dessa hör Johannes (juanez) som ligger bakom programmet ReSpot.

ReSpot fungerar som en fjärrkontroll för Spotify och har stöd för merparten av alla de funktioner som finns i den ordinarie Spotify-klienten, det vill säga söka på artister/album, lägga till musik i kölistan, skapa nya spellistor och självklart går det också att styra uppspelningen med knappar för play, pause, stop, volym och föregående/nästa låt.

För att komma igång behöver du dels installera ReSpot-klienten som du hittar på Android Market samt en serverdel. Det sistnämnda programmet hittar du på utvecklarens hemsida och för att det skall fungera krävs det att du har Java installerat samt kör Windows, Linux eller Mac OS. Det krävs också att du har ett Spotify premium-abonnemang, annars fungerar det tyvärr inte.

Serverdelen frågar vid uppstart efter ditt Spotify-användarnamn respektive lösenord. Du anger även här vilken port du vill att servern skall lyssna på och som klienten (ReSpot) sedan ansluter genom. Vill man sedan mangla ut vad man lyssnar på genom Twitter så finns också stöd för detta.

Så snart alla uppgifter är ifyllda dyker ovanstående konsolfönster upp och här kan man följa vad som händer på klientsidan/vilka kommandon servern tar emot.

Vid uppstart frågar ReSpot dels efter en IP-adress och ett portnummer för att upprätta en anslutning till serverdelen, så snart alla behövliga uppgifter är ifyllda är det bara att trycka på connect. Vill vi sedan söka upp någon låt eller ett album så är det bara att trycka på ”Search” och vill man lägga till några av sökträffarna i uppspelningskön krävs bara ett enkelklick på låtnamnet.

Det går även fint att bläddra bland befintliga spellistor och vid ett långklick dyker menyn som ni ser till höger upp varifrån man kan lägga till låtar i kölistan, bläddra bland artistens musik eller titta på innehållet i det aktuella albumet.

Uppspelningsfönstret visar den aktuella spellistan/kölistan och en rad knappar för att styra uppspelningen. Trycker man på menyknappen dyker ett par alterantiv upp där man kan välja att spara kölistan som en spellista, tömma kölistan, twittra vad man lyssnar på samt stänga av applikationen.

Om ni gillar programmet kan ni visa er uppskattning genom att lägga en röst på ReSpot i Spotify Community Site Awards 2010 under ”Best Remote Control App” här.

[Utvecklarens/ReSpots hemsida]

[ReSpot på AndroidZoom]

[ReSpots forumtråd på Swedroid]

Aktuellt

Har du testat YouTube Music eller YouTube Premium? Vad tycker du om tjänsterna?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy S9
Sony Xperia XZ2 Compact
Sony Xperia XZ2
Samsung Galaxy S9 Plus
Google Pixel 2
Google Pixel 2 XL
8.6

Test av LG G7 ThinQ

8.1

Test av Nokia 8 Sirocco

9.3

Test av Samsung Galaxy Note 9

8.9

Test av OnePlus 6

8.8

Test av Sony Xperia XZ2

8.5

Test av Nokia 7 Plus

8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

0

Google Home med skärm – Lenovo Smart Display 10

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Vad tycker du om YouTube Music och YouTube Premium?
 2. OnePlus 6 uppdateras till Android 9 Pie
 3. Samsung introducerar Galaxy A7 med tre bakre kameror
 4. Påstådda pressbilder på Google Pixel 3 och Pixel 3 XL i skal
 5. Google Play familjebibliotek blir tillgängligt i Sverige – dela Play-appar mellan familjemedlemmar
 6. Använder du ”pro”-läget när du fotograferar med din smartphone?

Mest läst

 1. Hur viktigt är det för dig idag att en mobil har hörlursutgång?
 2. Xiaomi erbjuder mobilflaggskepp, aktivitetsarmband, Bluetooth-hörlurar och en laptop för samma pris som Apple Iphone Xs
 3. Ännu fler bilder på Google Pixel 3 och 3 XL
 4. OnePlus 6 uppdateras till Android 9 Pie
 5. Så här ser Samsungs nya Pie-baserade gränssnitt ut – stödjer gestnavigering
 6. Google Play familjebibliotek blir tillgängligt i Sverige – dela Play-appar mellan familjemedlemmar

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du "pro"-läget när du fotograferar med din smartphone?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar