Flash till Android i slutet av året?

Postat:
07:27 - 2009-06-05
Skribent:
Manny B
Kommentarer:
34

Android Flash Efter mycket om och men verkar det som att Adobe slutligen (äntligen) har fått tummen ur och är redo att släppa sin flashspelare till flertalet mobila plattformar, såsom Android, WebOS (Palm) och Symbian (Nokia), innan årets slut. Nu protesterar ni kanske och menar att Flash har funnits sedan länge på Windows Mobile och Symbian, men det är ju bara en lite-version av Flash som i ärlighetens namn inte är ens i närheten av the real thing.

Som ni säkert har noterat saknas Apples iPhone och BlackBerry på ovanstående lista över plattformar – och det är ingen slump att det är två mycket proprietära OS som fortfarande står utanför. Apple är notoriskt motsträviga att släppa in Flash i deras telefon av olika skäl – ett av dem är att de inte är nöjda med vad Adobe erbjuder: Flash Lite är för handikappad och fullversionen av Flash är för långsam. Ett tråkigt exmpel på hur Apple ibland kan bete sig som en bortskämd unge som inte är nöjd med något som erbjuds – vilket går ut över deras slutanvändare. Jag är övertygad om att användarna hellre ser en långsam flashspelare än ingen alls.

Att mobila plattformar är framtiden råder det ingen större tvekan om, något som Kevin Lynch, Adobes CTO, bekräftar:

Smart phones are where the game is now. Our chips are on the table. We’ve made our bets.

För första gången är Adobe beredda att sätta ett (om än ungefärligt) releasedatum på en trialversion av deras Flash Player – vilket alltså är ”slutet av 2009”. Fortfarande en lång väntan, men det är skönt att äntligen höra något från officiellt håll gällande detta.

Via Wall Street Journal.