Fler bilder på HTC Pyramid dyker upp, de tidigare specifikationerna sägs stämma

Postat:
12:16 - 2011-03-31
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
72

HTC Pyramid, bilder från XDA

Två av HTCs kommande toppmodeller är Evo 3D, som vi nu vet säkert kommer till Europa, och även en mobil som än så länge går under namnet Pyramid. Enheten ser på pappret mer eller mindre ut att vara en version av HTC Evo 3D utan autostereoskopisk 3D-skärm. Den nya 3D-tekniken tycks dela opinionen i två läger, och HTC Pyramid torde vara en intressent Android-mobil för de som vill ha kraftfull hårdvara från HTC men föredrar vanliga pekskärmar.

Även om själva 3D-funktionen ska gå att stänga av och aktivera när man själv vill på alla mobila enheter med autostereoskopi, sägs displayer med 3D-teknik ibland tendera att bli lite blekare på grund av det extra skärmlagret ”Parallax Barrier”. Enheterna blir ju även något tyngre än sina tvådimensionella motsvarigheter, just på grund av det extra skärmlagret, men även till följd av de dubbla kameramodulerna som möjliggör filmande i 3D. Således gör HTC klokt i att även släppa en variant av Evo 3D utan 3D, för de som fortfarande föredrar vanliga mobiler: HTC Pyramid.

Forumet xda-developers har nu laddat upp en serie bilder på enheten, som dock är suddiga i vanlig ordning. HTC Pyramid ser ganska exakt ut som de datorgenererade bilder vi publicerade för ett par veckor sedan. De specifikationer som Pyramid tidigare sagts kunna stoltsera med nämns även av XDA. Största skillnaden gentemot Evo 3D verkar vara att Pyramid har 768MB RAM istället för 1GB, men all information kring Pyramid består än så länge bara av rykten.

  • Dubbelkärnig 1.2GHz-processor från Qualcomm
  • 4.3-tumsskärm med qHD-upplösning (540×960)
  • 768MB RAM
  • 8MP-kamera på baksidan som kan spela in i 1080p
  • VGA-kamera på framsidan
  • Android 2.3 Gingerbread med Sense 3.0

Om ni läsare fick välja mellan HTC Evo 3D och HTC Pyramid, vilken skulle ni ta då? Förhoppningsvis dröjer det inte länge innan HTC offentliggör Pyramid, så vi får ordentliga bilder på enheten och specifikationerna bekräftade.

Genom xda-developers

Lägsta pris på HTC Incredible S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Desire HD på Prisjakt just nu: