Fler indikationer på att Galaxy S5 har fingeravtrycksläsare

Postat:
14:11 - 2014-02-18
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
38

Samsung-fantasterna hos SamMobile säger sig nu ”ha bekräftat” att Galaxy S5 kommer vara utrustad med en fingeravtrycksläsare – en uppgift vi hört nämnas tidigare i flera andra sammanhang. Enligt källan är läsaren inte del av skärmen som rapporterats förut utan den sitter istället i hemknappen, som på Iphone 5s.

Fingeravtrycksläsaren sägs vara av typen som kräver en sveprörelse för att kunna registrera avtrycket – användaren behöver enligt utsago dra fingret relativt långsamt över hela hemknappen. Källan menar att läsaren är känslig för fuktiga fingrar och skriver att ett torrt finger krävs. När fingret läses av visas en representation av avtrycket på skärmen.

Varje enhet ska kunna registrera åtta olika fingeravtryck vilka kan användas till valfria ändamål – minst ett avtryck behöver vara tillägnat att låsa upp enheten. Användare sägs kunna placera valfria appar, widgetar och annat innehåll i en privat mapp som sedan behöver låsas upp med ett fingeravtryck, PIN-kod eller svepmönster.

Det ska även gå att logga in på diverse hemsidor med hjälp av fingeravtryck, utan att behöva skriva in användarnamn och lösenord. Samsung Galaxy S5 kommer sannolikt presenteras under evenemanget Unpacked 5 på måndag nästa vecka.

Senaste artiklarna om SAMSUNG GALAXY S5

→ Besök Androidarkivet