Fler rykten och spekulationer om höstens Nexus och Android 4.2

Postat:
15:26 - 2012-10-06
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Det spekuleras hej vilt om både Android 4.2 och om vad hösten kommer bjuda på för nyheter på Nexus-fronten. Vi ska här gå igenom det senaste dygnets skörd i korthet. Först och främst pekar indicier på att två Android 4.2-enheter testas och att dessa är tillverkade av Motorola: den ena är en mobil och den andra är en tablet. De förmodas vara Nexus-enheter.

CNET har därtill genom en enligt dem pålitlig källa bekräftat att LG kommer släppa en Nexus-enhet i höst. Om den nu får namnet ”LG Optimus G Nexus”, ”LG Optimus Nexus”, ”LG Nexus G” eller något helt annat återstår att se. Paul O’Brien, grundaren av mobilforumet MoDaCo, säger sig ha fått tag på de slutgiltiga specifikationerna för LGs Nexus-mobil:

 • Baserad på Optimus G men ser inte likadan ut
 • Android 4.2
 • Fyrkärnig Qualcomm Snapdragon S4 Pro
 • 2GB RAM
 • Skärm med 1280 x 768 pixlars upplösning och True-HD IPS
 • Virtuella androidknappar i gränssnittet
 • 8MP-kamera
 • Ingen plats för minneskort
 • 8GB och 16GB-modeller (i alla fall inledningsvis)
 • Fast batteri
 • Trådlös laddning
 • Produktnamnet har inte fastställts

Som vi tidigare rapporterat sägs numera vilken tillverkare som helst ha möjligheten att producera en Nexus-enhet, så länge de uppfyller vissa strikta krav. Tillverkarna samarbetar med Google för att ta fram hårdvara och drivrutiner, men Google står för uppdateringarna. Dessa enheter behöver nödvändigtvis inte ha ”Nexus” i produktnamnet utan det handlar mer om en slags certifiering.

Enheterna måste bland annat köra en oförändrad variant av Android, ha utrustats med NFC och ha tillräckligt kraftfull hårdvara för att kunna köra ”Nexus-spel”. Det sägs att Google Play kommer få mer strömmat innehåll och att det säkra minnet som vi nämnde i ett föregående inlägg är till för att hindra piratkopiering.

Det nya anpassningscentret för Nexus-enheterna ska enligt ryktet bjuda på ringsignaler, språkpaket, bakgrundsbilder, hemskärmsersättare och så vidare. Enligt utsago ska det gå att ändra utseende på alla ikoner och ett filter ska kunna ändra utseendet på hela gränssnittet. Tillverkare kan tillhandahålla sina anpassade gränssnitt genom detta center om de så önskar.

Nexus-användare får uppdateringar från Google men kan välja att aktivera tillverkarens gränssnitt. Om Google uppdaterar Android och tillverkarens skal inte längre är kompatibelt får man helt enkelt en oförändrad variant av Android tills tillverkaren uppdaterat sitt gränssnitt. Det låter tyvärr som en ren önskedröm, men vi hoppas naturligtvis att ryktena stämmer.

En annan trevlig uppgift om Android 4.2 är något som kallas för ”Project Roadrunner”. Till skillnad från Jelly Beans ”Project Butter” som gjorde Android snabbare ska ”Roadrunner” vara en kraftansträngning att få Android mer uthålligt och förlänga batteritiden. Vi understryker att allt det här bara är rykten än så länge – facit kommer förhoppningsvis i slutet av månaden.


Mest kommenterat

 1. Huaweis överklagande misslyckas, får inte bygga svenskt 5G-nät
 2. Vad gör du av dina gamla mobiler?
 3. Netflix bekräftar att det kommer en prenumeration med reklam
 4. Nothing Phone kommer säljas via inbjudningssystem, kan erbjuda Snapdragon 778G+
 5. MKBHD visar upp Nothing Phone 1
 6. Xiaomi Smart Band 7 får ett pris på 599 kronor

Mest läst

 1. Netflix bekräftar att det kommer en prenumeration med reklam
 2. Rapport: Samsung har 50 miljoner telefoner i lager – för många
 3. Google fortsätter fruktlösa försöken att få Apple att använda RCS
 4. Samsungs senaste mobil har 6000mAh
 5. Nothing Phone kommer säljas via inbjudningssystem, kan erbjuda Snapdragon 778G+
 6. Tips: Googles lösenordshanterare kan nu nås genom genväg på hemskärmen

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad gör du i regel av dina gamla mobiler?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om