Fler rykten om Nexus-plattan, kommer att säljas direkt av Google i webbutik?

Postat:
10:35 - 2012-03-30
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
52

nexus-google-logo-android

Vi har hört ett flertal rapporter om att Google kommer släppa en surfplatta i eget namn. Senaste ryktet berättade att plattan inte kommer vara utrustad med Tegra 3 men att priset däremot skulle kunna bli så pass lågt som $150.

Något vi vet säkert är att Google tänker satsa hårt på att göra androidbaserade surfplattor till en succé i år. Enligt Wall Street Journal är att sälja plattorna direkt till konsumenter från egen webbutik en del av den satsningen.

Enligt utsago ska hårdvaran som väntat vara tillverkad av samarbetspartners (Asus och Samsung nämns i sammanhanget), men plattorna kommer bära Googles namn. Det sägs även att sökjätten eventuellt kommer subventionera priset för att få ner det ordentligt.

Många anser fortfarande att surfplattor är en lyxprodukt som egentligen inte behövs – en rolig men lite onödig manick i glappet mellan smartphone och laptop. En riktigt billig surfplatta med relativt kompetent hårdvara som bär Googles namn skulle förmodligen kunna få flera i den skaran att skaffa sin första tablet.

Genom The Verge, WSJ

Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab 7.7 16GB 3G på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy Note på Prisjakt just nu: