Fler telefonmodeller utan laddare i kartongen: Kommer du sakna den? [Undersökning]

Postat:
07:04 - 2021-01-03
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
63

Som så många gånger förr är Apple något av en trendsättare, även på Androidmarknaden. Ibland är det positiva trender som pushar konkurrenterna att följa efter och försöka överträffa Apple, och ibland är det trender som många åtminstone initialt anser vara negativa eller rent av dumma.

Den senaste trenden, som vi förväntar oss se mycket av under 2021, är att tillverkarna utelämnar en laddadapter i baskartongen.

OnePlus 8 Pro: Laddadapter inkluderad i kartongen. Utrotningshotat grundtillbehör?


Det hela framställs förstås från tillverkarhåll som miljömedvetenhet, att inte skicka med laddare i onödan då de allra flesta redan har flertalet laddare liggande. Många misstänker dock att det hela har minst lika mycket att göra med att tillverkarna ser möjligheten spara pengar på att inte inkludera en laddare – och därtill kunna sälja laddare som ett separat originaltillbehör för de som behöver den. Fin vinst för tillverkarna.

Vår fråga till er i den här läsarfrågan är helt sonika: Kommer du sakna laddaren om telefoner framöver saknar en laddadapter inkluderad i kartongen, eller spelar det dig väldigt liten roll?

Kommer du sakna laddaren om tillverkarna slutar inkludera den i kartongen?

  • Ja! Laddare är en självklarhet. (52%, 1 312 röster)
  • Mja. Då bör priset på telefonen sänkas med motsvarande kostnaden för en originalladdare. (34%, 860 röster)
  • Nej! Miljön är viktigare och jag har laddare liggande. (9%, 231 röster)
  • Jag bryr mig inte nämnvärt varken åt ena eller andra hållet. (5%, 131 röster)

Antal som röstat: 2 534

Loading ... Loading ...