Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Fler Xperia X10-recensioner ramlar in – kraftigt varierande omdömen

Postat:
18:46 - 2010-03-18
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Att Feber’se:s sågning av Sony Ericsson Xperia X10 satte känslor i svallning råder det inga större tvivel om – kommentarerna i våra två artiklar om just detta var glödheta under ett par dygns tid. Idag känner vi att det kan vara läge att sammanfatta några fler svenska recensioner av telefonen i fråga, närmare bestämt Aftonbladets, Göteborgspostens, Mobil.se:s och M3:s.

Göteborgsposten, via Eva Wieselgren:
Fem av fem fyrar i betyg. Eva skriver i sin ytterst korta recension om hur hon glatt överraskades av X10:s snabbhet, efter att från början ha varit skeptisk. Hon menar vidare att den stora skärmen gör det lätt att pricka rätt och att telefonen är mycket lättanvänd. Fler, uppfölajnde artiklar på GP utlovas.

Aftonbladet, via Peter Pettersson:
Fyra av fem plus i betyg. Även på Aftonbladet är men nöjd med telefonen, men inte riktigt lika nöjd som på Göteborgsposten här ovan. Peter Pettersson konstaterar bland annat att detta är Sony Ericssons bästa smartphone hittills, och att gränssnittet UX, bestående av Time- och Mediascape, är lättanvänt. Att Peter kanske inte har total koll på androidmobiler rent allmänt visar sig bland annat genom felaktiga uttalanden som ”Apple Appstore har tio gånger fler appar att välja på än Android market”. Därtill listar han Samsung Galaxy som sin favoritandroid innan han fick testa X10 – vilket får oss att undra hur många androidlurar han egentligen har testat.

Mobil.se, via Erik Mörner:
Inget betyg. På Mobil.se har man lagt upp en slags videorecension av X10, och recensenten Erik verkar över lag vara nöjd med telefonen. Bland annat påtalar han hur snabb browsern upplevdes, men han går inte vidare in på vilka telefoner han då jämför med. Detta är något som upprepas, då X10:s goda egenskaper påtalas utan att egentligen ställas i relation till andra telefoner – något som undertecknad gärna hade sett. Vi kan även se att gränssnittet i videoklippet rent allmänt ser ut att flyta ganska väl, men med en del stakningar här och var.

M3, via Daniel Hessel:
Fem av tio i betyg. M3 går hårt åt X10 och levererar i likhet med Feber en rad käftsmällar vilka kanske främst baseras på frustration över hur långsam telefonen emellanåt upplevs. M3 slår dock, i sin textbaserade recension, an en lite mer nyanserad ton än i Febers videorecension, och Daniel lyfter även fram telefonens goda sidor, som Infinity-funktionen i UX vilken kallas ”klockren”. Vidare tappar X10 poäng hos Daniel och M3 på grund av undermålig kvalitetskänsla.

Sammantaget ser vi som synes en brokig samling omdömen om Sony Ericssons omtalade första androidtelefon Xperia X10. Allt från full pott hos Göteborgsposten till en hård sågning och endast 5/10 i betyg hos M3.

Här på Swedroid väntar vi fortfarande på vårt testexemplar (vilket vi hoppas hinner anlända innan helgen) så att vi kan ge er vår bild av Xperia X10. Som vanligt utlovas en orgie i statistik, siffror, bilder och jämförelser.

Mest kommenterat

 1. Vilken telefon innebar största klivet framåt för dig gällande fotografi?
 2. Samsung Galaxy S21-serien stödjer inte sömlösa uppdateringar
 3. Samsung Galaxy S21 Ultra har mer energieffektiv skärmteknik
 4. Specialmodellen Xperia Pro börjar säljas i USA för $2500
 5. Google hotar att blockera sin sökmotor i Australien
 6. Sony Xperia Compact kan göra comeback

Mest läst

 1. Vilken telefon innebar största klivet framåt för dig gällande fotografi?
 2. Samsung Galaxy S21-serien stödjer inte sömlösa uppdateringar
 3. Google hotar att blockera sin sökmotor i Australien
 4. Swedroids fyndtipsfredag (v3)
 5. Google lägger ned Project Loon efter nio år
 6. Specialmodellen Xperia Pro börjar säljas i USA för $2500

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur många bilder har du på Google Photos idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om