Förhandsvisning av TouchWiz på Samsung Galaxy Tab 10.1

Postat:
09:17 - 2011-06-08
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
25

Förhandsvisning av TouchWiz på Samsung Galaxy Tab 10.1

Tiotummaren Samsung Galaxy Tab 10.1 är en av de mest lovande surfplattorna hittills, och det är kanske framförallt designen och den förhållandevis nätta vikten i kombination med de blyga yttermåtten som gör att den sticker ut i mängden. Enheten väger nämligen 565g och mäter 256.7 x 175.3 x 8.6 mm, vilket gör den både mindre och främst lättare än exempelvis Motorola Xoom.

Samsungs surfplatta har utrustats med en 10.1-tumsskärm (WXGA), 1GB RAM samt dubbelkärnig Tegra 2-processor med klockfrekvens på 1GHz. Enheten har två kameror, och enligt GSMArena ska tillverkaren släppa modeller med 16, 32 och 64GB internt lagringsutrymme. Årets besökare av utvecklarkonferensen Google I/O i Kalifornien fick ett exemplar av Galaxy Tab 10.1, som då körde en oförändrad variant av Honeycomb.

Tillverkarens egna gränssnitt TouchWiz i Honeycomb-tappning ska dock snart komma till surfplattan, och sajten Phone Arena har lyckats få tag på gränssnittet redan nu. Vissa kommer säkert invända mot att Galaxy Tab 10.1 inte får köra en ren Android-version, men en del av tilläggen verkar faktiskt vara rätt smidiga.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=yj7M1WTiwGo

Bland annat har Samsung lagt till snabbinställningar i kontrollrutan tillsammans med en slider för ljusstyrka, och ordnat stöd för att ändra storlek på widgetar – något som dock även går att göra i Android 3.1. Intressantaste nyheten är emellertid en funktion som gör att det snabbt går att få upp diverse ”miniappar” genom att dra uppåt med ett finger från botten av skärmen, och dessa tycks fungera ungefär som fönster i Windows.

Är man exempelvis i webbläsaren och vill utföra en snabb beräkning utan att lämna browsern, kan man öppna ”mini apps tray” som Samsung kallar det, och få upp en liten miniräknare i ett separat fönster. De som vill veta mer om hur TouchWiz kommer se ut på Samsung Galaxy Tab 10.1 kan med fördel kika på videon ovan.

Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab 10.1 (16GB/WiFi) på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab på Prisjakt just nu: