Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Förhandsvisning av TouchWiz på Samsung Galaxy Tab 10.1

Postat:
09:17 - 2011-06-08
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Förhandsvisning av TouchWiz på Samsung Galaxy Tab 10.1

Tiotummaren Samsung Galaxy Tab 10.1 är en av de mest lovande surfplattorna hittills, och det är kanske framförallt designen och den förhållandevis nätta vikten i kombination med de blyga yttermåtten som gör att den sticker ut i mängden. Enheten väger nämligen 565g och mäter 256.7 x 175.3 x 8.6 mm, vilket gör den både mindre och främst lättare än exempelvis Motorola Xoom.

Samsungs surfplatta har utrustats med en 10.1-tumsskärm (WXGA), 1GB RAM samt dubbelkärnig Tegra 2-processor med klockfrekvens på 1GHz. Enheten har två kameror, och enligt GSMArena ska tillverkaren släppa modeller med 16, 32 och 64GB internt lagringsutrymme. Årets besökare av utvecklarkonferensen Google I/O i Kalifornien fick ett exemplar av Galaxy Tab 10.1, som då körde en oförändrad variant av Honeycomb.

Tillverkarens egna gränssnitt TouchWiz i Honeycomb-tappning ska dock snart komma till surfplattan, och sajten Phone Arena har lyckats få tag på gränssnittet redan nu. Vissa kommer säkert invända mot att Galaxy Tab 10.1 inte får köra en ren Android-version, men en del av tilläggen verkar faktiskt vara rätt smidiga.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=yj7M1WTiwGo

Bland annat har Samsung lagt till snabbinställningar i kontrollrutan tillsammans med en slider för ljusstyrka, och ordnat stöd för att ändra storlek på widgetar – något som dock även går att göra i Android 3.1. Intressantaste nyheten är emellertid en funktion som gör att det snabbt går att få upp diverse ”miniappar” genom att dra uppåt med ett finger från botten av skärmen, och dessa tycks fungera ungefär som fönster i Windows.

Är man exempelvis i webbläsaren och vill utföra en snabb beräkning utan att lämna browsern, kan man öppna ”mini apps tray” som Samsung kallar det, och få upp en liten miniräknare i ett separat fönster. De som vill veta mer om hur TouchWiz kommer se ut på Samsung Galaxy Tab 10.1 kan med fördel kika på videon ovan.

Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab 10.1 (16GB/WiFi) på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. Vilken Androidtelefon genom tiderna är du personligen mest missnöjd med?
 2. Rykte: OnePlus kommer släppa 9E vid sidan av 9 och 9 Pro
 3. Google utser bästa Androidapparna 2020
 4. Black Friday har officiellt startat – här är några av de bästa fynden
 5. Bästa fynden på Cyber Monday [Uppdaterad]
 6. Rapport: Microsoft vill föra Androidappar till Windows

Mest läst

 1. Black Friday har officiellt startat – här är några av de bästa fynden
 2. Bästa fynden på Cyber Monday
 3. Vilken Androidtelefon genom tiderna är du personligen mest missnöjd med?
 4. Black Friday-rea även i Google Play
 5. Google utser bästa Androidapparna 2020
 6. Här är Poco M3 – 6000mAh, FHD+ och 128GB lagring för $169

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Skulle du sakna Galaxy Note-serien om den försvann?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om