Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Förserieexemplar av Sony Xperia XA 2017 i video

Postat:
21:20 - 2017-01-29
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
En god stund innan årets stora telefonmässa i Barcelona går av stapeln i slutet av februari tycks årets modell av Sonys kommande Xperia XA (kallad G3121) ha läckt ut i ett cirka två minuter långt videoklipp på Youtube.
I klippet ser vi bland annat att den vid det här laget ytterst välbekanta Sony Xperia-designen har överlevt ytterligare en produktgeneration. Vi vet att många är mycket förtjusta i Sonys tidlösa design, men samtidigt ser vi allt fler som precis som oss efterfrågar ett helt nytt formspråk, med Sonys unika prägel.


Telefonen i videoklippet är laddad med Android 7.0 Nougat med en säkerhetsuppdatering daterad den femte januari. Många med oss hoppas nog att Sony hinner uppdatera till Android 7.1 innan säljstart, som sannolikt ligger minst tre månader bort. Fjolårets Xperia XA hade sin butikspremiär först i juni månad, men vi förväntar oss en lite tidigare lansering av årets modell då ytterligare en sommarlansering innebär en förlorad möjlighet när konkurrenterna släpper sina nya modeller i mars, april och maj.

Kameran tycks jämfört med fjolårets modell ha knuffats upp från 13 megapixlar till hela 23 megapixlar, vilket antyder att Sony åtminstone vad kameran berör har valt att ge nya XA en lite högre hårdvarunivå än den tydliga mellanklassprägeln fjolårets modell stod för. Maximal upplösning vid videoinspelning tycks precis som för fjolårets modell vara FullHD, eller 1 920 x 1 080 pixlar, men vi ser också stöd för HDR-videoinspelning vilket är något som fjolårets modell saknade.

Det framgår inte uttryckligen av videon vilken skärmupplösning nya XA har, men utifrån en viss pixlighet på telefonskärmen att döma misstänker vi att de även fortsatt har satsat på en HD-skärm med 720 x 1 280 pixlars upplösning, över fem tum. Mest sannolikt en vidareutveckling av Sonys utmärkta egenutvecklade LCD-panel ur Triluminous-familjen. Vi ser också att även årets Xperia XA precis som 2016 års modell tycks sakna en fingeravtrycksläsare.

Sony har bytt ut Micro-USB-porten i gamla XA mot en mer dagsaktuell USB Typ C-port. Vad övrig hårdvara berör, såsom arbetsprocessor, grafikprocessor, RAM-mängd och batteristorlek saknas det uppgifter, men en inte alltför vild gissning vore kanske en snabbare processorplattform samt en gigabyte extra i RAM, det vill säga 3 GB istället för blott 2, samt ett större batteri än de 2 300 milliamperetimmarna som fjolårsmodellen bjöd på.

Vilka förbättringar och uppgraderingar skulle ni helst se vad gäller årets Xperia XA? Högre skärmupplösning? Mer RAM? Större batteri? Låt oss veta i kommentarerna.

Mest kommenterat

 1. EU tar ännu ett steg mot att göra USB-C till obligatorisk standard
 2. Amazon Prime nu i Sverige
 3. Iphone 14 Pro kan bli Apples första mobil med kamera-ö
 4. Storleksjämförelse visar hur Galaxy S22 förhåller sig till Iphone 13
 5. Hur betalar du vanligtvis för din telefon?
 6. Fler officiella bilder på Google Pixel 6 och Pixel 6 Pro

Mest läst

 1. Galaxy S22 kan bli Samsungs minsta toppmodell sedan S10e
 2. Amazon Prime nu i Sverige
 3. Ger 5G några praktiska fördelar i en mobil idag?
 4. Iphone 14 Pro kan bli Apples första mobil med kamera-ö
 5. Nästa års OnePlus-telefoner kommer köra nytt, förenat OS
 6. Storleksjämförelse visar hur Galaxy S22 förhåller sig till Iphone 13

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur betalar du vanligtvis för din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om