Första hjälpen sommar – Röda Korsets Android-app [Tips]

Postat:
11:22 - 2010-07-16
Skribent:
| Pelle
Kommentarer:
44

Nu har ännu en svensk applikation tillkommit på Android Market. Denna gång är det Röda Korset som givit sig in i Android-världen med programmet  ”Första hjälpen – sommar”, vilken innehåller förstahjälpen-information för hur man hanterar skador som vanligen uppkommer under sommarmånaderna.

För Hjärt-lungräddning och luftvägshinder har man väldigt pedagogiska guider med bilder och text. Appen kan till och med berätta vad du ska göra så att du slipper koncetrera dig på att läsa och kan ägna uppmärksamhet åt att hjälpa den skadedrabbade. Till övriga skador som appen behandlar så hör benbrott, brännskador, ormbett mm. Det finns även en knapp i programmet för att snabbt ringa 112. Vidare lovar Röda Korset att uppdatera applikationen med mer information löpande. 

För att ladda ner applikationen så kan du antingen trycka på QR-koden nedan i din androidtelefon eller skanna den direkt på datorskärmen med appen Barcode Scanner. Det går förstås också utmärkt att söka på “Första hjälpen – sommar” på Android Market.