Första utvecklarkonferensen för Project Ara går av stapeln i april

Google fortsätter satsa på modulär smartphone

Postat:
15:07 - 2014-02-27
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
31

En av de Motorola-relaterade satsningar som blev kvar inom Google efter uppköpet av Lenovo är Project Ara – försöket att ta fram en modulär, uppgraderingsbar smartphone. Project Ara lever fortfarande i allra högsta grad och första utvecklarkonferensen går av stapeln i mitten av april.

Konferensen kommer bland annat bestå av en ingående genomgång av befintliga och planerade funktioner för Ara-plattformen, samt offentliggörandet av en samling priser för tillverkare av moduler. Strategin liknar den som Google använde under Androids barndom, då de lockade utvecklare genom att dela ut mångmiljonbelopp i priser för de som släppte bra appar.

motorola-project-ara-3

Google skriver att Project Ara är designad för hela världen och vill att vi ska kunna använda våra smartphones som en slags målarduk för att berätta våra egna historier. Sökjätten hoppas på att eventuellt kunna låta Project Ara kosta så lite som 50 dollar. För den summan får användare en anpassningsbar grundstomme med en ram, en skärm och Wi-Fi.

Enligt Google ligger fokus på att göra Ara fantastiskt, inte lönsamt. Vad tror ni om Googles satsning på modulära smartphones?