Förstärk din verklighet – Augumented Reality [Tips]

Postat:
18:14 - 2010-02-03
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
4

IDG.se har publicerat en kul artikel där man tittar närmare på och betygsätter program för vad som kallas Augmented Reality (AR) – eller som på svenska kan översättas till förstärkt verklighet. Vad programmen har gemensamt är att de visar/hämtar information om din omgivning utifrån din position och hur du riktar telefonen.

I artikeln har man utvärderat följande program: Layar Reality Browser, Google Sky Map, Mobilizy Wikitude Browser, Android Archer, Airpainter, Spectrek light, Vivify picture: Math, Celeste Lite, Movue och Robot view beta. Till höjdpunkten i testet hör Layar, se bild ovan, som erhåller bäst betyg av samtliga applikationer och författaren beskriver programmet så här:

Egentligen är det lite dumt att börja med Layar, eftersom inget annat mobilprogram är ens i närheten just nu. Med hjälp av olika lager (över 300 stycken i skrivande stund) kan du få fram information om det mesta, från Wikipediasök till lokala varianter som var närmaste Maxresturang ligger eller vilka lägenheter som finns till salu i området via Booli. Hyfsat snabbt går det också. Helt enkelt asgrymt!

Läs testet i sin helhet här