Försvarsmakten ger ut två Android-appar med inbyggda test

Postat:
13:13 - 2011-03-19
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Försvarsmakten har släppt två appar i Market – den ena heter Vår Verklighet, och den andra kallas kort och gott för Försvarsmakten. Den senare ställer frågan ”har du det som krävs?”, och det är en påfallande proffsig applikation som bjuder på en serie prov vilka både är underhållande och utmanande. Programmet innehåller även information om Försvarsmakten, och om några av de karriärmöjligheter den erbjuder. Swedroid skrev om appen redan i december förra året, men vi tar oss en närmare titt på den nu i samband med att Vår Verklighet har getts ut.

Första testet i appen handlar om impulskontroll, och man ska helt sonika så snabbt som möjligt välja rätt färg bland fyra alternativ. Färgen i fråga står skriven i mitten av en cirkel, men det hela försvåras av att själva texten ibland har en annan färg än vad den anger att man ska markera. Om man inte lägger band på sig, kan man initialt få impulsen att välja färgen som texten har, snarare än den färg texten uppmanar en att välja. Andra deltest går ut på att besvara frågor om memorerade bilder, identifiera dolda tecken samt snabbt avgöra om en bild innehåller ett hot eller inte. Avslutningsvis får man göra ett litet personlighetstest. Det finns även en sektion som helt består av diverse logiska prov.

Vår Verklighet är å andra sidan ett slags realityspel, som är tänkt att ge en bild av hur det kan vara att arbeta inom Försvarsmakten. Spelet pågår under en hel vecka, och man kan när som helst få olika uppdrag som man då måste utföra inom en viss tidsram. Av demovideon nedan att döma ser spelet dessutom ut att kunna skapa en del intressanta och humoristiska situationer rent socialt, beroende var man för tillfället råkar befinna sig. Exempelvis kan man sitta på bussen och behöva skaka på mobilen, få order att kasta sig ner på trottoaren och göra armhävningar, eller utföra situps framför grönsaksdisken.

Finns det några bland er läsare som testat dessa appar, och kanske rentav provat Vår Verklighets realityspel under en hel vecka? Dela gärna med er av era erfarenheter. Både Försvarsmakten och Vår Verklighet finns att hämta gratis i Market.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=ojWMivyerBM

 

Tipstack till Loke och brownbanan!

Lägsta pris på HTC Desire HD på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. Vilken färg har din telefon?
 2. Rapport: 869 000 appar i Play Store har inte uppdaterats på minst två år
 3. Moto G82 erbjuder OLED, 1080p, 120Hz och 5000mAh för €330
 4. Pebble-grundaren vill verkligen ha en liten Androidtelefon
 5. Fler tecken på att Iphones kommer få USB-C
 6. Google Pixel Watch kan få fyra år gammalt chipp

Mest läst

 1. Google listar 100 nyheter som tillkännagavs under I/O
 2. Fler tecken på att Iphones kommer få USB-C
 3. Google Pixel 6a kostar 459 euro i Europa
 4. Moto G82 erbjuder OLED, 1080p, 120Hz och 5000mAh för €330
 5. Google Pixel Watch kan få fyra år gammalt chipp
 6. Bakåtgesten i Android 13 visar var användaren kommer hamna

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken färg har din mobil (bakstycket, inte skal eller skin)?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om