Försvarsmakten på Android Market

Postat:
14:37 - 2010-12-07
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
26Försvarsmakten har släppt en Android-applikation på Market vilken bland annat innehåller ett logiktest där man kan testa sin lämplighet som officer. Vidare finns både ett nyhetsflöde och allmän information om försvaret samt ett formulär för den som vill anmäla sitt intresse till den grundläggande militära utildningen.

Programmet är gratis att ladda ned och dyker upp på Android Market vid en sökning på ”Försvarsmakten”. I vanlig ordning går det naturligtvis bra att skanna QR-koden till höger med exempelvis Barcode Scanner eller klicka på den i telefonens webbläsare för att hitta programmet.

Logiktestet är uppdelat i tio olika steg där du t.ex. memorerar symboler, gör matematiska slutsatser och sorterar former i rätt ordning. Genom kopplingen till Facebook kan du jämföra ditt resultat med dina vänners och nu även på den globala topplistan. I den nya versionen höjs utmaningen ytterliggare då varje steg har en slumpfaktor så att ingen ska kunna memorera testet.

I applikationen finns information om Försvarsmaktens olika befattningar och uppdrag samt de senaste nyheterna från Sverige och de internationella insatserna. Du kan nu även direkt i appen anmäla intresse för den grundläggande militära utbildning (GMU) som sedan juli 2010 har ersatt värnplikten.

Försvarsmakten

Till er läsare som provat applikationen: Vad får ni för resultat på logiktestet?

[Försvarsmakten]