Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Fortnite kommer inte gå att installera från Play Store

Postat:
16:35 - 2018-08-07
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Precis som ett rykte gjort gällande kommer det populära Battle Royale-spelet Fortnite inte gå att installera från Play Store. Epic Games släpper istället Fortnite på sin egna hemsida i APK-format, för att kringgå Googles avgift på 30 procent.
Ett installationsprogram laddas hem via hemsidan, vilket i sin tur laddar hem spelet. Utvecklarens VD Tim Sweeney anser att Googles och Apples avgift på 30 procent är orimlig i förhållande till kostnaden för butikerna; betalningshantering, bandbredd och kundtjänst.

De som vill släppa mjukvara för IOS har inget annat val än att utnyttja App Store då det inte går att installera appar på annat vis, medan det förstås är ett alternativ för Android. Sweeney menar vidare att de vill upprätthålla ”ett direkt förhållande till konsumenter”.

Han anser att den manuella installationen inte kommer att utgöra en säkerhetsrisk och säger att ”spelandet har blomstrat på den öppna PC-plattformen genom många olika källor”. Risken bör faktiskt inte vara alltför stor med tanke på Androids inbyggda säkerhetssystem som även är aktivt för manuellt installerad mjukvara, samtidigt som Play Store förstås är det säkraste och smidigaste alternativet för konsumenter.

När Fortnite släpps för Android framgår inte – det har förekommit rykten om att spelet endast kommer gå att installera på Galaxy Note 9 inledningsvis.

Most importantly, mobile operating systems increasingly provide robust, permissions-based security, enabling users to choose what each app is allowed to do: save files; access the microphone; access your contacts. In our view, this is the way all computer and smartphone platforms should provide security, rather than entrusting one monopoly app store as the arbiter of what software users are allowed to obtain. – Tim Sweeney

Mest kommenterat

 1. Vilken telefon har du upplevt som snabbast för sin tid?
 2. Löst rykte: Huawei överväger att använda gren av Sailfish OS
 3. Fotografi och konceptbild på Google Pixel 4
 4. Google tröttnar på operatörer, implementerar egen RCS
 5. Huawei räknar med att smartphoneleveranserna faller 60 procent
 6. Galaxy S9 och Galaxy Note 9 får förbättrade kameror via uppdatering

Mest läst

 1. Rapport: Google menar att USA:s säkerhet förvärras om Huawei inte får tillgång till Android
 2. Google tröttnar på operatörer, implementerar egen RCS
 3. Snart går det inte längre att visa bilder från Drive i Google Photos
 4. Löst rykte: Huawei överväger att använda gren av Sailfish OS
 5. Google publicerar bild på Pixel 4
 6. Så här mycket föll Huaweis försäljning i Tyskland efter svartlistningen

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken är din primära webbläsare för Android?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey