Jag diggar the som fan!
Är inte särskilt kunnig men har lärt mig några saker som är värda att tänka på.
Mängden the
Tid
Temperatur
Temperatur är mycket viktigt, rent allmänt svart the varmare, vitt/ljust och grönt the lägre temp
När jag började äta sushi så serverades alltid grönt the till maten och det var ju superskumt med svenska ögon, men så fick jag veta om alla bra saker som the innehåller så istället för att bara dricka vatten för att få vätska under dagen så började jag byta ut kaffet på förmiddagen mot grönt the, då får jag i mig vätska och många bra antioxidanter som grönt the innehåller.
Så för mig blir det nästan 1 liter grönt the på förmiddagen sedan 1-3 koppar kaffe under eftermiddagen.
En sak som man kanske inte tänker på att tar gör du en kopp the som jag gör tex, 2 tsk the drar i c.a 85 grader i 3 min, släng inte det teet, du gör nästa kopp med samma the men låter det dra i 6-8 min.
En bonus grej med grönt the från china där man när teet är använt låter det svalna och sedan har du det på tex ett fat och lite god soya så kan du äta det...!
Jag handlar mest ifrån tehuset java i Stockholm, deras Ekologiska Sencha grönt the och deras gröna the med Gojibär och havtorn.
Last edited: 18 sept 2022