Morotsbröd med chia, lin och solrosfrön samt surdeg. Vikten blev 1,2kg.
Det här är det godaste brödet jag gjort hittills. Dock skulle det nog jäst lite längre eller gräddats lite längre då det växte ojämnt (något insjunken i mitten). Ska låta limpan stå längre i maskinen efter att den piper klart nästa gång.
Brödet blev rätt luftigt för att vara grovt/kompakt och har en fin konsistens med en knaprig yta. Smakar överraskande bra. Lät det stå ungefär 2h efter det var klart/tills det var rumstempererat.
Körde den här gången först degprogrammet på vad jag tror var 2,5h, och körde sedan standardpeogrammet på 4h (storlek:xl krisp:Max), men nästa gång skall jag vänta några timmar till mellan de två programmen.
Jag hällde också på fröna lite väl sent i bakningen, så de fastnade aldrig på brödet. Gjorde det med 30 minuter kvar av gräddningen, men får göra det i princip när gräddningen startar nästa gång tror jag.
Jag skulle tro att kostnaden för den här limpan ligger runt 20 kr med elen (5kr kWh) inräknad. Räknar med att den håller i 3 dagar.
Receptet jag utgick från:
Carrot Sourdough Bread with Seeds Recipe | Panasonic Experience FreshClick to expand...