Nokia lumia 800

Diskussion i 'Windows, datortillbehör & komponenter' startad av Galaxy44, 11 jan 2012.

  1. Dirk Diggler

    Dirk Diggler Android Medlem

    Blev medlem:
    12 jan 2010
    Inlägg:
    6 419
    Mottagna gillanden:
    523

    MINA ENHETER

    Ja verkligen. Jag kommer absolut köpa en Nokia nästa gång jag handlar telefon så nog fan får de inte gå i konken innan dess.
     
  2. dannejanne

    dannejanne Testpilot: Huawei P40 Medlem

    Blev medlem:
    23 mar 2011
    Inlägg:
    9 063
    Mottagna gillanden:
    8 560
    Telefon:
    15 Pro Max Xiaomi 13 Pro Xperia 5V

    MINA ENHETER

    Telefon:
    15 Pro Max Xiaomi 13 Pro Xperia 5V
    waspman gillar detta.
  3. waspman

    waspman Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    2 jun 2012
    Inlägg:
    34
    Mottagna gillanden:
    3

    MINA ENHETER

    Är det bara för mig sökningen i Nokia kartor inte fungerar...det står "Ett problem har uppstått. Det är troligen tillfälligt, försök igen om ett litet tag".
    Ytterst irriterande, precis när man verkligen behövde den också...

    Edit: Jag hade glömt att logga in på mitt Nokiakonto, därav gick det inte att söka.
     
    Last edited: 15 jun 2012
  4. Connecting

    Connecting Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    27 maj 2012
    Inlägg:
    1 395
    Mottagna gillanden:
    49

    MINA ENHETER

    Inte så märkligt att Nokia skär ner på sin utvecklingsavdelning då MS sköter den biten numera.

    Dessutom meddelar Nokia idag att man utökar personalen med "specialister, teknologier och rättigheter från svenska Scalado". Man säger att man ska "ska öka fokus på Lumia och fortsätta diversifiera Windowsplattformen"

    Det fetmarkerade är Nokia ensamma om att ha möjlighet/tillåtelse/tillgång att göra. En fördel som jag tror är oerhört värdefull.

    Och man går idag ut med att man ska "investera i viktiga tekniker som Nokia Browser, där målet är att skapa världens mest effektiva webbläsare för mobiler."

    Man verkar hårdsatsa, enligt vad som framkommer.

    Dessutom, och som en vaken analytiker påpekar, det som skiljer Nokia från Ericsson, Motorola, RIM, HTC, är att man fortfarande är störst i lågprissegmentet, och att man har en unik patentportfölj som de andra inte har. Sedan, det som jag tror är det viktigaste, Nokia har MS vid sin sida och Nokia är de enda som MS skräddarsyr OS:et för.

    Lumia är såpass bra, PureView kommer vinna mark och med MS och Skype och W8 integrerat så är det enligt mig för många bra parametrar för att det ska haverera.
    Jag tror som du, MS och Nokia är för stora och för bra för att misslyckas. Det räcker med att du och jag (med flera) bara tar en titt på vår telefon, så ser vi klass, elegans, och kvalite. Det är enligt mig inte tecken på att vara på väg att misslyckas.
     
  5. scanie

    scanie Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    26 jul 2011
    Inlägg:
    354
    Mottagna gillanden:
    33

    MINA ENHETER

    Jag förstår inte hur vissa människor tänker. Om man kollar vad folk skriver på Sweclockers så verkar majoriteten tycka att Nokia skulle ha satsat på Android. Folk gnäller på småsaker som inte finns i WP ungefär som att Android och iOS var 100%-iga när de kom.

    Om Nokia hade gått in i Android-segmentet, tror ni verkligen att Lumian hade blivit så populär då? De hade behövt sätta högre priser för telefonerna eftersom Android kräver högre specs för att fungera "tillfredsställande". De hade fått kämpa mot princip alla tillverkare utom Apple. Samsung hade varit deras största motståndare och som vi alla vet så har Samsung samlat på sig rejält med muskler efter sin succé med Galaxy-serien. De har både enorma resurser i form av pengar och teknik samtidigt som de är herren på täppan när det gäller mest sålda Android-enheter.

    Nej, Microsoft är helt klart den bästa spelaren att teama upp sig med. Jag tror och hoppas att kombinationen av Win8 på telefon, platta och PC kommer att ändra folks uppfattning om Nokias val.
     
  6. Connecting

    Connecting Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    27 maj 2012
    Inlägg:
    1 395
    Mottagna gillanden:
    49

    MINA ENHETER

    Hade Nokia valt Android så hade man med största sannolikhet sålt fler lurar idag, då alla verkar vara överens om den högklassiga hårdvaran.

    Men i det långa loppet så hade man kallats Androidtelefon, som man ju kallar de som valt det OS:et, de klumpas ju ihop. Det såg Nokia som sin undergång, att gå från ett outstandingföretag till att låta Google äta sig in och i förlängningen bli en i mängden.

    Därför valde man MS. Där finns möjligheten till att kunna diversifiera sig mycket tydligare, man såg också möjligheten som större med MS att bli en del i ett komplett ekosystem. För det är där cirkeln kommer slutas. När MS går över till W8, så får Nokia samma mjukvara som majoriteten av datorerna, och frågan är om inte det är en fördel som nästan inte går att överträffa. Sannolikheten att iPhonefolket ska köpa Appledatorer är mindre än att PC-folket ska köpa en Nokia. Google kommer nog aldrig nå in som ett av de stora OS:en på PC-marknaden, så deras ekosystem blir nog inte helt fulländat.

    Om några år vet vi vem som valde rätt. Historien talar emot Nokia, om man ser till att de som tappat mark inom mobilvärlden aldrig har återhämtat sig, men det finns dock några skillnader mellan dessa bolag och Nokia, och just därför tror jag att Nokia, mycket pga sitt nära samarbete med MS, kommer återta minst 1/3 av marknaden. Apple har blivit för mainstream för att kunna hålla kvar sitt kännetecken som classy. Det tror jag var deras misstag i denna stressade tid av lanseringar och utveckling.
     
  7. Kalven

    Kalven Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 apr 2010
    Inlägg:
    1 682
    Mottagna gillanden:
    572
    Operatör:
    3
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max

    MINA ENHETER

    Operatör:
    3
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max
    Fast det är inte så konstigt att folk gnäller på vad vissa kallar småsaker. När Android och iOS lanserades fanns inte alla dessa features som finns nu, konkurrensen är annorlunda nu jämfört med 5 år sedan. Om man lanserar ett OS flera år efter Android+iOS måste man in i matchen OMEDELBART, det går inte att brista då. Man måste anpassa sig efter dom förutsättningar som finns i branschen man försöker slå sig in på och kan jag faktiskt förstå att vissa inte tycker MS har gjort fullt ut. Jag använder WP trots vissa brister som stör mig (ring- och smssignaler, brist på filhanterare samt möjlighet till olika webläsare), men bristerna finns trots allt där. Däremot tror och hoppas jag att WP8 kommer täppa till nästintill alla dessa brister! MS är ju erkänt bra på att slugga sig in på marknader där dom ligger efter. Kolla bara på konsolbranschen. Xbox via KO.
     
  8. scanie

    scanie Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    26 jul 2011
    Inlägg:
    354
    Mottagna gillanden:
    33

    MINA ENHETER

    Man hade säkert sålt fler telefoner, men isåfall i låg- och mellanprissegmentet. Jag tror inte att Nokia hade haft råd att ens försöka slåss mot Samsung Galaxy S3 och HOX.
    Jag håller med dig om att dessa saker borde ha varit på plats från start, men MS var som sagt riktigt sega in i matchen. De ville väl få ut WP så fort som möjligt så att de kunde få feedback angående tiles eftersom det kommer att finnas både på PC'n, plattan och mobilen snart. Bara spekulationer :)

    Jag tror också att MS har ordnat många saker i WP8, om inte så blir jag riktigt förvånad!
     
  9. Connecting

    Connecting Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    27 maj 2012
    Inlägg:
    1 395
    Mottagna gillanden:
    49

    MINA ENHETER

    Microsoft på väg köpa Yammer

    "Genom köpet får Microsoft på allvar in foten på sociala nätverk riktade till företag.

    Yammer är i företagsvärlden som ett Facebook för medarbetare, med fler än fyra miljoner företagsanvändare, varav många är USAs största företag. Dess tjänst startade 2008 och Yammer säljer förutom sociala medieplattformar och tjänster även andra verktyg för att dela information."

    Och igår kunde man läsa att Nokia köper upp sin gamle samarbetspartner Scalado, och i köpet ingår "samtliga rättigheter till Scalados mjukvara och immaterialrätt".

    "Genom det här köpet kan vi kombinera deras kunskap på bildbehandlingsområdet med våra kunskaper om kameror, säger Nokias vice vd, Jo Harlow."

    Nokia med sin Carl Ziess-optik och nya PV-teknik har säkert nytta av detta.

    Spännande att se hur strategiskt företagen mobiliserar sig.

    Angående W8, så läste jag en sak jag inte reflekterat över, men som ju faktiskt är jäkligt intressant och i viss mån unik.

    Windows 8 Integration

    "Another interesting point is the integration of Windows 8 with Windows Phone 8 as we described earlier. Currently the Apple iOS and Mac iOS are completely separate which means the integration of Windows Phone 8 with Windows 8 could mean the very first unified system which allows you to port full-fledged desktop applications to your smartphone."

    Att som Nokia komma in sist in på smartphonemarknaden, men pga valet av OS så kan man ändå bli del av det första helt genomsynkade ekosystemet.

    För vem kan matcha det?
     
  10. pmugghc

    pmugghc Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    30 mar 2011
    Inlägg:
    1 945
    Mottagna gillanden:
    976

    MINA ENHETER

    Ok, det är ju fredag och allt, så kanske du har tagit en grogg el så, men detta inlägg är mycket ologiskt! Dummaste på länge!

    1) På vilket sätt har Nokia större rätt att diversifiera sig på WP7 än medAndroid?

    2) Har du fattat att Win 8 går på x86 processorer, sen kommer ett Win RT som går på ARM tablets, sen kommer ryktesvis Apollo, WP8, som troligen går på ARM telefoner. Men tro inte att du kan ta tex en Win7 app och köra på WP8.

    3) Sen vet vi inte ens om WP8 kommer till dagens WP7 telefoner!
     
  11. Kalven

    Kalven Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 apr 2010
    Inlägg:
    1 682
    Mottagna gillanden:
    572
    Operatör:
    3
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max

    MINA ENHETER

    Operatör:
    3
    Telefon:
    iPhone 12 Pro Max
    1. För att Nokia "är" WP. Skulle dom valt Android så hade dom inte varit alfahannen i flocken. Iaf inte på en gång.

    2. Det är nog ruggigt många program som kommer portas till RT eftersom det kommer vara enkelt som jag förstått det.

    3. Jag är helt övertygad om att WP8 inte kommer till nuvarande hårdvara. MS tystnad talar sitt tydliga språk. Dom vill inte döda försäljningen på nuvarande hårdvara och håller därför tyst. Det kommer MS få jäkligt mycket skit för! Men som sagt, dom är MS och extremt duktiga på att bita sig fast om dom bestämmer sig för det. Det blåser över.
     
  12. Bobby83

    Bobby83 Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 okt 2011
    Inlägg:
    410
    Mottagna gillanden:
    314

    MINA ENHETER

    Varför måste det vara antingen eller? Dem kunde släppt sina mellanklass Lumias till WP7 och släppt ett Android flaggskepp också. Nu har dem istället satsat hela sin framtid på en enda plattform som inte har etablerat sig ännu

    Sen så finns det inget som hindrar Samsung att hoppa på WP8 tåget och lägga sina enorma resurser och teknik där också. Nokia är tvungna att höja specs och släppa dyrare mobiler för WP8 i vilket fall då den kör på en mer kraftfull kernel

    Deras aktier har sjunkit med 80% och obligationerna är värderade som skräp av alla större bolag. Analysföretag har beräknat för att ta igen detta så måste Nokias försäljning öka med 5000% med WP8 annars är dem körda
     
  13. dannejanne

    dannejanne Testpilot: Huawei P40 Medlem

    Blev medlem:
    23 mar 2011
    Inlägg:
    9 063
    Mottagna gillanden:
    8 560
    Telefon:
    15 Pro Max Xiaomi 13 Pro Xperia 5V

    MINA ENHETER

    Telefon:
    15 Pro Max Xiaomi 13 Pro Xperia 5V
    Jag var precis och klämde på en Lumia 900 på Media Markt och då försvann det lilla uppgraderingssuget jag hade kvar helt och hållet.

    Avsaknaden av kurvade glaset blir extremt märkbart. Istället för att vara "kantlös" så sitter det en liten upphöjd kant bredvid glaset som blir mycket obekväm vid användande. Känns som en vass kant när man sveper ut mot kanten. Väldigt obekvämt.

    För det andra så imponerade skärmen inte mer än vad den gör i 800. Visst den är större. Den är heller inte pentile. Trots det så är det inte direkt skarpare än vad våra med pentile är. Konstigt nog. Klockan uppe i hörnet såg typ suddigare ut än på 800. Likaså kanterna på tiles. De är inte helt skarpa som de ska vara på en RGB display. På våra syns pentile mönstret. Men på 900 är det som om tiles är nedskalade från större storlek, och lämnar någon sorts anti-aliasing effekt på kanterna. Alltså inte helt raka och skarpa som jag var säker på att de skulle vara.

    Så nej. Någon 900 blir det definitivt inte för mig. Gillar 800 mycket mer.
     
  14. pmugghc

    pmugghc Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    30 mar 2011
    Inlägg:
    1 945
    Mottagna gillanden:
    976

    MINA ENHETER

  15. dannejanne

    dannejanne Testpilot: Huawei P40 Medlem

    Blev medlem:
    23 mar 2011
    Inlägg:
    9 063
    Mottagna gillanden:
    8 560
    Telefon:
    15 Pro Max Xiaomi 13 Pro Xperia 5V

    MINA ENHETER

    Telefon:
    15 Pro Max Xiaomi 13 Pro Xperia 5V
    Jag var precis och klämde på en Lumia 900 på Media Markt och då försvann det lilla uppgraderingssuget jag hade kvar helt och hållet.

    Avsaknaden av kurvade glaset blir extremt märkbart. Istället för att vara "kantlös" så sitter det en liten upphöjd kant bredvid glaset som blir mycket obekväm vid användande. Känns som en vass kant när man sveper ut mot kanten. Väldigt obekvämt.

    För det andra så imponerade skärmen inte mer än vad den gör i 800. Visst den är större. Den är heller inte pentile. Trots det så är det inte direkt skarpare än vad våra med pentile är. Konstigt nog. Klockan uppe i hörnet såg typ suddigare ut än på 800. Likaså kanterna på tiles. De är inte helt skarpa som de ska vara på en RGB display. På våra syns pentile mönstret. Men på 900 är det som om tiles är nedskalade från större storlek, och lämnar någon sorts anti-aliasing effekt på kanterna. Alltså inte helt raka och skarpa som jag var säker på att de skulle vara.

    Sen så var touchen inte alls lika responsiv. Följde inte fingret så bra. Men det skulle tydligen fixas med firmware har jag hört här.

    Så nej. Någon 900 blir det definitivt inte för mig. Vart lite besviken.
     
  16. scanie

    scanie Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    26 jul 2011
    Inlägg:
    354
    Mottagna gillanden:
    33

    MINA ENHETER

    Jag förstår hur du tänker och du har bra poänger. Dock tycker jag fortfarande att Microsoft och WP var det enda rätta att satsa på. Microsoft kommer nog att göra allt de kan för att rädda Nokia och om de fortsätter att sjunka så lär det bli ett uppköp. Hade Nokia valt Android hade de aldrig kommit ikapp Samsung och till slut hade de säkert konkat.
     
  17. scanie

    scanie Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    26 jul 2011
    Inlägg:
    354
    Mottagna gillanden:
    33

    MINA ENHETER

    Stämmer ganska bra med andra recensioner då :) Jag är inte heller sugen på den, visst kan jag sakna att ha stor skärm men inte med samma upplösning som jag har nu.
     
  18. scanie

    scanie Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    26 jul 2011
    Inlägg:
    354
    Mottagna gillanden:
    33

    MINA ENHETER

    dannejanne gillar detta.
  19. dannejanne

    dannejanne Testpilot: Huawei P40 Medlem

    Blev medlem:
    23 mar 2011
    Inlägg:
    9 063
    Mottagna gillanden:
    8 560
    Telefon:
    15 Pro Max Xiaomi 13 Pro Xperia 5V

    MINA ENHETER

    Telefon:
    15 Pro Max Xiaomi 13 Pro Xperia 5V
    Hoppas att den kommer bli så mycket mer bättre än Board Express.
     
  20. Connecting

    Connecting Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    27 maj 2012
    Inlägg:
    1 395
    Mottagna gillanden:
    49

    MINA ENHETER

    Nokia har ett intimt samarbete med MS, det ville iofs Google också ha med Nokia, men med Lumia och W7 skiljer man sig mer än att ha ett OS som massa andra har. Enkel logik. Dessutom har Nokia fria tyglar med WP än de andra som brukar det. En klar fördel.

    Det finns lite smått och gott att välja på som synes. Bra blir det hursomhelst.

    Men vi vet att W8 kommer till telefoner. Det är bra.
    What he said.


    Tror också MS vet vad de gör och i början när de släppte Xbox så lät de dem som köpt det för 'dyrt' då de sänkte priset, få flera gratis spel, som kompensation. Så MS har nog plåster på såren till de som behöver.

    Man var tvungen att satsa så för att bli en 3:e part i sammanhanget. Man ville inte gå i andras spår, för då kommer man sällan först, eller blir unik.

    Dock så får inte Samsung samma integrerade fördelar som MS ger Nokia med mer skräddarsydda OS. Samsung och MS har inget samarbete, inte alls på samma sätt som Nokia har. Så det kan aldrig bli samma sak där, som det hade blivit med Android, för där hade risken funnits att Nokia och Samsung blivit mycket mer lika i OS:et.

    Börsen och dess masspsykologi speglar i verkligheten.
    Så ser jag det med.