Testare av LG Optimus G - Mina intryck, svar på era frågor och liknande :)

Diskussion i 'Optimus G - Allmänt' startad av chrippe7, 1 feb 2013.

  1. LasseTM

    LasseTM Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 nov 2010
    Inlägg:
    160
    Mottagna gillanden:
    19

    MINA ENHETER

    Jag blev också testpilot men har inte hämtat ut min telefon än, hoppas att jag kanske får den nu i veckan. Har jobbat utomlands och missat mitt mail om jag jag blev testpilot :/

    Det kom dock som en glad överraskning då jag hade tänkt att köpa en nexus 4 ganska snart för att slippa min one x men detta kanske sparar mig lite pengar.

    Hur länge får vi använda telefonerna?
     
  2. Galax

    Galax Bannlyst Bannlyst

    Blev medlem:
    12 apr 2012
    Inlägg:
    2 510
    Mottagna gillanden:
    270

    MINA ENHETER

    Du får givetvis behålla den :)
     
  3. mellex

    mellex Baby Droid Medlem

    Blev medlem:
    16 aug 2011
    Inlägg:
    29
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Ni som har testat den här produkten. Hur bra är kameran jämfört med Samsung Galaxy S3 eller någon annan high end lur? Har läst runt lite på olika sidor och de säger att den inte presterar lika bra som tex Iphone 5.
     
  4. Snytbaggen

    Snytbaggen Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 mar 2011
    Inlägg:
    51
    Mottagna gillanden:
    1

    MINA ENHETER

    Hämtade precis ut min telefon :D Men jag såg inte röken av något SIM-kort, som skulle följa med. Skickas det ut med vanlig post tro?

    EDIT: Mailade och frågade, och de skulle skickas ut separat idag.
     
    Last edited: 18 feb 2013
  5. Galax

    Galax Bannlyst Bannlyst

    Blev medlem:
    12 apr 2012
    Inlägg:
    2 510
    Mottagna gillanden:
    270

    MINA ENHETER

    Yes det stämmer, Gustav skickar dom imorgon :)
     
  6. power650

    power650 Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    11 feb 2010
    Inlägg:
    106
    Mottagna gillanden:
    26
    Telefon:
    Samsung Note10+

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Samsung Note10+
    Hej!
    Skulle någon vilja pröva hur bra PDFfiler funkar på telefonen. Skall skaffa mig en ny mobil till jobbet. Har nu en Nexus S och den blir tokseg med större filer.
    // Henrik
     
  7. Galax

    Galax Bannlyst Bannlyst

    Blev medlem:
    12 apr 2012
    Inlägg:
    2 510
    Mottagna gillanden:
    270

    MINA ENHETER

    Har också en nexus s, jag vet vad du menar ;) Testar nu på en gång!

    Edit: Funkar utmärkt, flyter som smör i stora PDFer :)
     
    Last edited: 18 feb 2013
  8. Chabbe11

    Chabbe11 <img src="pilot.png"> Testpilot - LG Optimus G Medlem

    Blev medlem:
    14 okt 2010
    Inlägg:
    287
    Mottagna gillanden:
    9

    MINA ENHETER

    Initiala intryck av LG Optimus G

    Nedan följer en kort presentation om såväl design som hårdvara. Har endast hunnit testa telefonen under cirka 3h, en mer utförlig review och genomgång följer inom de närmsta dagarna/veckorna alltefter produkten hårdtestas och blir ett med vardagen.

    Design
    Den initiala intrycket av Optimus G, är väldigt positivt. Den är väldigt robust, känns gedigen i handen, och den plastiga upplevelsen uteblir. Med finfina skarvade hörn, en snygg baksida (á la nexus 4) och den sedvanliga frontpanelen, kan man inget annat än att falla för det yttre.

    Vid närmare inspektion noterar jag tyvärr att det finns en liten liten spricka på toppen av telefonen (cirka 2cm till höger om 3.5mm jacket). Dessutom finner jag smärre skönhetsfel vid de sedvanliga LG-skruvarna på undersidan, i form av lite avskavd färg. Tror att jag kan ha mottagit ett måndagsexemplar, och att dessa således endast berör mitt exemplar.

    Qslide
    Måste medge att jag fullkomligt gillar konceptet - att kunna titta på youtube i bakgrunden samtidigt som man surfar i ett annat fönster är SANN multitasking. Värt att notera, är att varken surfandet eller videokollandet blir lidande. Den kraftiga processorn, samt det överflödiga ramminnet hanterar dessa processer utmärkt.
    Jag önskar att LG fortsätter utveckla idéen, så att den blir kompatibel och omfattar fler appar såsom tex. facebook, google chrome (stödjer nu den ursprungliga webbläsaren som ingår i Android men inte alternativa webbläsare).

    Debloat behövs inte längre
    LG har lyckats hålla fingrarna i styr, och undvikit att installera onödiga appar/widgets som ingen ändå använder. Antalet förinstallerade appar är cirka 8-9 till antalet, varav jag valt att behålla vissa såsom Polaris Office. Samtliga kan givetvis avinstalleras! Det har dock ändå lyckats smita in 2st livebakgrunder jag helst skulle sett inte fanns med från början. Ingen fara, med några få enstaka touchtryckningar var dessa ur världen.

    Hur snabb?
    Initialt vill jag ogärna uttala mig konkret om hur denna mäter sig med de övriga toppmodellerna. Givetsvis ska det bjudas på sedvanliga benchmark tester (bör dyka upp inom några få dagar), men den ska hårdköras innan jag vågar ge något definitvt besked. För nu, kan jag endast säga att jag ännu inte uppmärksammat några lagg/frysningar.

    Hur upplevs Adreno 320 grafikkortet?
    Hittills har jag obesvärat kunna spela tunga och krävande spel. Såväl Grand Theft Auto 3, Vice City, Modern Combat 4 och NFS Most Wanted spelas i hög FPS, har inte lagt märke till några FPS drops. Detta kan härledas till den massiva mängd tillgängligt RAM (uppemot 900mb vid körning av sedvanliga appar), fyrkärnig processor (S4 APQ8064) och grafikkortet. Top notch hårdvara = bra gaming (duh!)

    Värmeutveckling
    Har använt telefonen under en kortare tid, men har lagt märke till hur bakpartiet blir allt varmare under tiden. Det ser dessvärre ut som att Optimus G lätt har för att komma upp i temperaturerna. Denna värmeutveckling motverkas av den inbyggda auto-backlight funktionen, som sänker max % för ljusstyrkan till displayen. Vid några få enstaka gånger har jag hamnat på under 70%, men detta ökar sedan successivt automatiskt när telefonen svalkat ned. Har inte haft telefoneb tillräckligt länge för att kunna uttyda om detta blir ett problem i längden, men ska definitivt hålla ett öga på detta. Tänker mig givetvis i de situationer man spelar upp en 1080p video eller spelar ett krävande spel.

    Update: Efter 24h testande, kan jag konstatera att mitt exemplar blir varmt efter endast 3 minuters spelande. Detta är garanterat ett stort problem, då ljusstyrkan går ner till knappa 60% och påverkar således spelupplevelsen. Dessutom blir bakpartiet väldigt varmt och batteriet når cirka 37 grader.

    4G!!!!
    Update: Har idag fått hem kortet, och börjat surfa. Finns i centrala Jönköping, och har en nedladdningshastiget av 13mbit/sek, och en uppladdningshastiget av 1mbit/sek. Måste tyvärr medge att jag är relativt besviken på hur 4G nätet presterar än så länge, hade helt klart förväntat mig uppemot 50/20 mbit åtminstone. Fler tester kommer att göras, på olika platser såväl centralt som lite utanför. Håll utkik!


    Jag tar gärna önskemål (såväl via PM eller i denna tråd) om ni önskar att jag tex. testar hur bra ett spel/en app presterar på Optimus G. Detta är som tidigare nämnt endast mina initiala intryck av telefonen. Mer info inom de närmsta dagarna! :)
     
    Last edited: 19 feb 2013
  9. chrippe7

    chrippe7 Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    26 dec 2010
    Inlägg:
    2 988
    Mottagna gillanden:
    1 182
    Operatör:
    Vimla!
    Telefon:
    Pixel 4XL

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla!
    Telefon:
    Pixel 4XL
    Telefon 2:
    OnePlus 7T Pro
    Så som det verkar så känns det som att minst 8-9 stycken här på forumet har vunnit och är testpiloter för LG Optimus G, detta innebär att det finns flertalet här att fråga utöver mig och jag känner personligen att det bästa vore om jag överlät majoriteten av frågorna medlemmar kan tänkas ha till er som vunnit tävlingen. Mitt fokus har legat på att rapportera in direkt till LG om saker jag stött på och liknande samt att jag har dragit igång en ny YouTube-kanal som handlar om Android på svenska!(Se min signatur för länk)
    Har någon en snabb fråga de vill att jag ska kolla med LG så är det bara att fråga mig så ska jag höra med mina kontakter på LG vad de säger då jag har en snabbare kontakt med de på LG än vad de övriga testpiloter har kan jag tänka mig.

    Stort grattis till alla som vunnit! Optimus G är en fantastisk telefon som ni antagligen redan har märkt, gläds med er alla som vunnit! :D
     
  10. joacim88

    joacim88 Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    18 feb 2013
    Inlägg:
    9
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Jag har en dum fråga. Jag har kikat på era bilder och jag tycker ni ändå lyckas ta bättre bilder med er Optimus G än min. Jag undrar om det sitter en plastfilm över kameran som jag inte ser? Lite känsligt område att börja vålda på. För det skulle förklara mina suddiga bilder.
     
  11. wargreymon

    wargreymon Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 sept 2012
    Inlägg:
    1 878
    Mottagna gillanden:
    530

    MINA ENHETER

    Sitter ingen plastfilm vad jag kan se, testa att rengöra linsen, min hade blivit ganska smutsig.
     
  12. Snytbaggen

    Snytbaggen Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 mar 2011
    Inlägg:
    51
    Mottagna gillanden:
    1

    MINA ENHETER

    Jag har hittills märkt två saker jag stört mig en del på. Det första är att skärmen verkar vara en aning överskärpt, och det finns inga inställningar för att ställa in skärpa. Jag menar inte att skärmen är högupplöst, utan att det ser ut som att någon har dragit upp Sharpness-inställningen för högt (prova detta på en TV så ser ni vad jag menar). Resultatet blir att det skapas vita kanter runt mörka objekt, till exempel text. Det här var det bästa exemplet jag kunde hitta på rak arm, och det pekar ut de vita kanterna jag pratade om.

    Den anda saken är att jag inte hittat någon inställning för att avaktivera QSlide-programfältet i notifikationsmenyn. Det är inget jag använder över huvud taget och tycker att det tar upp på tok för mycket plats. Jag har kammat igenom inställningarna men inte hittat något. Förutom dessa två saker tycker jag att mobilen är helgrym :D
     
  13. Nappandroid

    Nappandroid Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    18 nov 2011
    Inlägg:
    1 577
    Mottagna gillanden:
    106

    MINA ENHETER

    Får du behålla telefonen när du är testpilot?
     
  14. LasseTM

    LasseTM Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 nov 2010
    Inlägg:
    160
    Mottagna gillanden:
    19

    MINA ENHETER

    Ja du får behålla telefonen som testpilot.

    Jag har provat telefonen nu i någon vecka och tycker att den är fantastisk.
    Jag tycker verkligen att LG har lyckats och ingen av mina andra androidtelefoner blir använda efter jag har fått min Optimus G.

    Men jag skulle dock vilja se en utökad funktion för q-slide så jag kan använda det på alla min appar just nu fungerar det bara på ett fåtal om jag inte gör fel?

    Jag håller med det mesta som Chabbe11 skrev någon sida bak förutom värmen.
    Visst blir min Optimus G varm men min kommer upp i 35-37°C vilket är väldigt lågt. Kollar man på min One X så kommer den utan problem upp över 60°C, Nexus 4 har liknande problem och om jag inte minns fel så kom min S2 upp i 58°C. Den första telefonen jag har haft på länge som i mina ögon inte lider av värmeproblem.
     
  15. Nappandroid

    Nappandroid Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    18 nov 2011
    Inlägg:
    1 577
    Mottagna gillanden:
    106

    MINA ENHETER

    Okej köpte en Nexus 4 för en månad sedan. Riktigt nöjd med den men Optimus G är väldigt intressant. Är det värt att byta?
     
  16. LasseTM

    LasseTM Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 nov 2010
    Inlägg:
    160
    Mottagna gillanden:
    19

    MINA ENHETER

    Det beror nog på hur mycket pengar du har och vad du prioriterar, jag tycker att optimus g är en mycket skönare telefon än nexus 4 men anledningen till att köpa nexus är ju fortfarande att du får alla uppdateringar direkt.
    Historiskt sett så har ju LG varit ganska kassa på att uppdatera sin mjukvara men vi får se hur det går med Optimus G.

    Jag hade nog inte bytt om du inte kunde byta rakt utan att behöva slösa pengar på bytet.
     
  17. Nappandroid

    Nappandroid Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    18 nov 2011
    Inlägg:
    1 577
    Mottagna gillanden:
    106

    MINA ENHETER

    Ja det är ju det LG är känt för.. Jag tror jag behåller min Nexus :)
     
  18. wargreymon

    wargreymon Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 sept 2012
    Inlägg:
    1 878
    Mottagna gillanden:
    530

    MINA ENHETER

    Enligt vad jag läst utav folk så tycker de att Optimus G är bättre. Däremot så har ju LG låst och täppt till för root just nu. Vilket gör N4 mer intressant om man vill ha senaste android eller andra roms.
     
  19. Elemental

    Elemental Testpilot: Huawei P40 Medlem

    Blev medlem:
    29 apr 2011
    Inlägg:
    112
    Mottagna gillanden:
    88
    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Google Pixel 3 XL

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Google Pixel 3 XL
    Jag förstår precis hur du menar och jag störde mig också på det ibörjan. Nu har jag dock vant mig och tänker inte alls på det längre, så kanske är det bara en vanesak från att gå från en mindre högupplöst skärm ;)
     
  20. RU4REAL

    RU4REAL Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 feb 2013
    Inlägg:
    13
    Mottagna gillanden:
    2

    MINA ENHETER

    Kort fråga till er som är testpiloter kommer LG att samla in någon info vad ni tycker om telefonen å komma med uppdatering. Har LG sagt något om detta?