Problem: Trasig USB/ladd-kontakt.

Diskussion i 'One M7 (2013) - Allmänt' startad av Poteta, 11 mar 2015.

  1. Poteta

    Poteta Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 okt 2011
    Inlägg:
    457
    Mottagna gillanden:
    56

    MINA ENHETER

    Hej!
    Min gamla M7 har funkat kanon som andra-telefon ända tills för ett tag sedan. Grabben försökte (och lyckades) peta ut en massa ludd som fastnat i USB/ladd-uttaget. Efter det tar telefonen inte laddning längre och har dött helt.
    Är det lönt att lämna in och byta uttaget? Det är förmodligen kortslutet eller trasigt på annat sätt. Batteriet kan ju också ha fått sig en törn... Finns det någon firma som utförs sånt här? Jag har googlat men inte hittat.
     
  2. indika

    indika Custom Android Moderator

    Blev medlem:
    23 okt 2010
    Inlägg:
    4 775
    Mottagna gillanden:
    1 807
    Operatör:
    Comviq och Tele2
    Telefon:
    Samsung Galaxy S22+

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Comviq och Tele2
    Telefon:
    Samsung Galaxy S22+
    Om du inte har garanti kvar på den så kan du få en hemsideadress och mailadress av mig till en polare som äger en butik som är specialiserade på reparationer av mobiltelefoner och surfplattor. Dem chippar även tvspelskonsoler och reparerar skärmar och allt möjligt junk.
     
  3. fogy

    fogy Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    7 nov 2010
    Inlägg:
    357
    Mottagna gillanden:
    81
    Telefon:
    Pixel 7

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Pixel 7
    Telefon 2:
    OnePlus 6T
    Ser stiftet helt ut? Jag hade ett liknande problem för ett tag sedan när dottern lyckades tappa ner telefonen från ett bord när laddaren satt i. Det slutade med att stiftet, i mitt fall, böjdes nedåt i porten och att usb-hanen inte kunde fästa eller ladda. Jag kunde däremot vicka på usb-kabeln och i vissa lägen få den att ladda, om än extremt långsamt. Efter att försiktigt böjt tillbaka stiftet i dess ursprungsläge så fastnade återigen hanen som den skulle och laddningen gick som vanligt igen.

    Allt beror så klart på vilka verktyg grabben använde men min erfarenhet av att ta bort damm usb-uttaget är att det är ganska tåligt. Min gamla DHD fick sig några rejäla omgångar där nere i usb-porten på tiden det begav sig. Men det är klart, i värsta fall är det ju så att porten är skadad och då är det inte mkt att göra än att lämna in, eller fixa själv om man är vågad. Fixez.com har de flesta delar man kan tänkas behöva samt fina videos på hur man går till väga för att öppna M7an.