Frågor angående skal och plastfilm till htc Legend!

Diskussion i 'Legend' startad av Defeat, 5 sept 2010.

  1. Defeat

    Defeat Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 aug 2010
    Inlägg:
    468
    Mottagna gillanden:
    17

    MINA ENHETER

    Tja! Beställde nyss en htc legend, får den om någon dag!:) Valet stod som vanligt mellan desire och denna, så kan ju börja med att fråga om jag gjorde rätt val.
    Det jag undrar mest är om skärmen känns betydligt mer lågupplöst än på desiren? I butiken sa de att skillnaden var liten. Eftersom skärmen även är mindre så kanske detta stämmer?
    Sen angående hastigheten, finns det något läge som legenden uppfattas som segare än sin storebror? Eftersom desiren har 2.5ggr mer pixlar att ta hand om och endast 400mhz mer så borde ju egentligen legenden vara snabbare?

    Nu till själva frågorna!:) Hur repkänslig är skalet respektive skärmen på legenden? Har hört vissa säga att skärmen är omöjlig att repa och vissa säga att deras redan är repade. Sen ska skalet tydligen vara ganska mjukt och repas därmed lätt, stämmer detta? Min brors mac book pro kan i princip ej repas, borde inte det samma gälla denna? Frågan är alltså om man bör köpa invisible shield till den?

    Hur blir känslar med invisible shield? Går skärmen från "skön och glasaktig" till "mjuk, seg och plastig"? Antar att invisible shield full body inte ens är att diskutera till legenden, då den borde ta bort hela aluminium-känslan?
    Jag har köpt invisible shield till skärmen på net on net, men funderar på att byta den mot en läderficka, ifall nu skärmen blir äcklig av shielden.

    Hoppas ni orkar läsa mitt långa inlägg. Tacksam för svar!:)
     
  2. zinar92

    zinar92 Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 maj 2010
    Inlägg:
    11
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Fan, jag skrev ett bra inlägg nyss men det försvann då Firefox krascha men jag skrev i princip att "kroppen" på mobilen har blivit repig och jag har två djupa jack men det var för att jag tappade den en gång och sedan dess har jag som en påse till mobilen. Men skärmen är precis som när jag köpte den, väldigt bra med andra ord och inte en repa. Så jag rekommenderar att du köper någonting att lägga mobilen i om du är slapphänt men just skydd för skärmen behövs troligtvis inte, men man kan aldrig vara för säker.

    Jag har förresten haft den i tre månader.
     
  3. Nordis

    Nordis Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 apr 2010
    Inlägg:
    483
    Mottagna gillanden:
    21

    MINA ENHETER

    Så länge man inte har nycklar i samma ficka som mobilen får man inga repor. Det gäller för både "kroppen" och skärmen. Jag har haft min i drygt 5 månader och har inga repor. Dessutom tycker jag alla skydd är sjukt fula! Varför köpa en snygg mobil om man ändå ska dölja hur den ser ut..
     
  4. Defeat

    Defeat Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 aug 2010
    Inlägg:
    468
    Mottagna gillanden:
    17

    MINA ENHETER

    Mjo det känns ju ganska logiskt. Precis så tänkte jag med min htc touch diamond, och den är sönder-repad idag. Nu är ju skärmen på touch diamond mjuk, eftersom den är resistiv, men även skalet är repat. Man får ju alltid lite grus och damm i fickan liksom. Men aluminium kanske är mer reptåligt än hårdplast? Skärmen är nog säkert ingen fara då den är i glas, men man kan ju aldrig vara nog försiktig.

    Köpte med mig invisible shield till skärmen från net on net, men funderar på att skita i det då alla säger att skärmen blir mjuk och gummi-aktig av shielden, stämmer det? I så fall, vad finns det för andra skydd som man inte känner av?

    Vad inne på att köpa invisible shield full body, men antagligen försvinner hela aluminiumkänslan om man plastar in telefonen, så skippar nog det och köper en läderficka + displayskydd till telefonen istället :)
     
  5. Aja

    Aja Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    25 aug 2010
    Inlägg:
    736
    Mottagna gillanden:
    93

    MINA ENHETER

    Grattis till ett bra köp (tycker jag i alla fall :) ) Jag har ingen Desire att jämföra med så hur mycket slöare legenden känns "på riktigt" kan jag inte uttala mig om men jag har hört att det skall vara marginellt med dagens applikationer och spel.
    Vidare hur repkänslig telefonen är så vart min Legend repad från start jobbigt nog :scared: så jag har tyvärr ingen vidare erfarenhet på det området heller. Fick ha min kära Legend 5 dagar sedan in till anovo för reporna och där har den nu bott i 14 dgr :cry:

    Skönt att höra att andra skriver att skärmen är reptålig dock! Jag har funderat på att skydda hela jäkla telefonen när jag får tillbaka den annars haha.

    Obs: Jag är INTE en slarvig typ med telefoner ;).
     
  6. Kurtan79

    Kurtan79 Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    21 aug 2010
    Inlägg:
    5
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Tjena!

    Har haft min i någon månad nu o jag tycker den är suverän! Man märker av att processorn inte riktigt orkar med ibland när man kör mycket appar, eller att den laggar till i vissa lägen, men jag bryr mig inte så mycket om det.

    Jag köpte ett skärmskydd direkt, http://teknikmagasinet.se/db.pl?tf=product.html&artnr=265781, mantappar lite av känslan i skärmen (fingret glider inte lika lätt som utan skyddet) men jag resonera som så att hellre det än att man får en repa eller spricka i skärmen om man skulleråka vara oaktsam vid ngt tillfälle. Detta skärmskydd ska vara sjukt bra. SÄljaren på teknikmagasinet hadeen 5-minuters utläggning om hur materialet i skyddet användesav militären för att skydda fältgpser och användespå rotorbladen i helikoptrar o blablabla :)
     
  7. Antonioz

    Antonioz Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    21 maj 2010
    Inlägg:
    88
    Mottagna gillanden:
    3

    MINA ENHETER

    Jag har fått några djupa jack på "kroppen" efter att ha tappat min Legend 2 gånger. Dessa syns väldigt mycket vilket är irriterande :P.

    Inget som vet om man kan skaffa något att slipa till dem med ? dessa jack är lite vassa och syns alldeles för mycket!
     
  8. Annna

    Annna Baby Droid Medlem

    Blev medlem:
    8 aug 2010
    Inlägg:
    20
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    jag köpte invisible shields 2-pack för 99 kr på teknikmagasinet och känslan är inte så mycket annorlunda. Visst tappar man lite i känsla men telefonen reagerar precis lika bra som förrut.
    Jag fick en repa när jag slant med en nagel som hade flisat sig, den är väldigt liten och ingen annan än jag verkar kunna se den men jag ser den och det räcker för att göra mig nojig.
    På skalet har jag inte en enda repa och då har jag, numera med plastfilmen, telefonen löst i min väska tillsammans med tre kilo tjejsaker och nycklar ;)

    Jag måste personligen säga att du har gjort helt rätt val!
    Problem har vi med Legend, men Desire har mycket mer problem om man ska tro mina vänner som lyckats få tag på den. Känslan med Legend anser jag vara bättre, efter att pillat på vännernas desirelurar. Så grattis till ett bra köp! :)
     
  9. menzzana

    menzzana Baby Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 okt 2010
    Inlägg:
    20
    Mottagna gillanden:
    2

    MINA ENHETER

    Jag har haft ett copter skärmskydd, vilket enligt utsago, skall vara bättre än invisible shield.
    Efter ett par veckor så ryckte jag bort det eftersom de blev dålig brytning genom det, och färgskiftningar på vissa ställen. Direkt jag tog bort det så var skärmen sååå mycket klarare. Så behöver man egentligen skärmskydd?
    Känns lite overkill med Copter/invisible shield som tål hur mycket som hellst när egentligen vilken film som helst klarar av att skydda från repor
    Glaset i Legend skall vara väldigt stryktåligt och har inte den minsta repa trots att jag haft den i 2 månader utan skydd.

    Dock en sak som är irriterande och var bättre med skärmskydd. fingeravtryck!! Det blir det på originalskärmen, och man putsar den ganska ofta. Copter skyddet var av plats, vilket gjorde att det inte blev så mycket fettfläckar.

    Så känner någon till ett skärmskydd som bara gör att det inte blir några fettfläckar?
     
  10. Fredde08

    Fredde08 Baby Droid Medlem

    Blev medlem:
    30 jul 2010
    Inlägg:
    15
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

  11. _z_

    _z_ Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    16 aug 2009
    Inlägg:
    3 149
    Mottagna gillanden:
    350
    Operatör:
    Telenor
    Telefon:
    Galaxy Note 8

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telenor
    Telefon:
    Galaxy Note 8
    Som sagt, aluminium är mjukt. Blir lätt fula jack om man tappar den. Frugan tappade sin i asfalten & det blev ett fult, vasst jack som jag slipade till med en nagelfil så hon inte skulle skära sig på den.

    Ang. skärmen så visst går den att repa men det är svårt. Har haft min Hero i över ett år men har trots att jag slarvat en del inte en repa på skärmen. Ett skärmskydd kommer aldrig på min skärm, tycker man tappar allt för mycket känsla med ett sånt...

    Sent from my HTC Hero using Tapatalk
     
  12. waka

    waka Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    8 dec 2010
    Inlägg:
    14
    Mottagna gillanden:
    0

    MINA ENHETER

    Har själv copter film på min i9000 och den är sjukt bra.
     
  13. Snapphane

    Snapphane Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    27 jun 2010
    Inlägg:
    755
    Mottagna gillanden:
    278
    Operatör:
    Telenor
    Telefon:
    Galaxy S22

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telenor
    Telefon:
    Galaxy S22
    Övrigt:
    TicWatch E
    Bara för att denna bumpades kan jag tillägga att jag lyckats repa skärmen. Har en liten repa i övre högre hörnet, främst i det svarta. Det är andra telefonen som får en repa på exakt samma ställe, så det har väl att göra med att jag har telefonen i just min ficka :P

    Kör annars med en liten väska, funkar utmärkt men fuskar man kan det som sagt krypa in en repa :)
     
  14. alexm

    alexm Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    29 sept 2010
    Inlägg:
    1 028
    Mottagna gillanden:
    104

    MINA ENHETER