Vad tycker vi om Greta thunberg?

Diskussion i 'Off Topic' startad av Oceanic, 2 okt 2019.

Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
  1. eastbound

    eastbound Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 sept 2011
    Inlägg:
    2 539
    Mottagna gillanden:
    2 806

    MINA ENHETER

    Det är en omöjlighet.(enligt mig)
    Vetenskapen kommer på mer rimliga lösningar ,iaf vad jag tror.den stora frågan är om vi människor är beredda att ändra mönster för att framtida generationer inte skall lida allt för mycket?
     
  2. N6290

    N6290 Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    12 sept 2012
    Inlägg:
    3 391
    Mottagna gillanden:
    1 740

    MINA ENHETER

    Det är verkligen helt sjukt hur miljörörelsen kan utnyttja ett barn för att driva sin politik, så att folk inte kan säga ifrån och inte debattera frågorna på en saklig nivå. För då är man ju "elak mot ett barn" osv. Greta har ofta helt fel i det hon säger och gör och verkar inte förstå hur vi på ett effektivt sätt bör främja miljöarbetet och miljötänket. Det hon sysslar med är "symbolpolitik", där det är helt oväsentligt ATT vi gör skillnad från miljön, det enda viktiga är att det KÄNNS som att vi gör skillnad för miljön genom stora uppoffringar i våra dagliga liv. Jag ser henne som ett hot mot hela västvärlden. Hennes väg framåt är vägen mot global socialism under sken av miljöåtgärder. Jag menar helt allvarligt att Greta banar vägen för en diktatur av aldrig skådat slag, när överstatlighet inom EU och FN utnyttjas för att genomdriva tvingande miljöåtgärder i länder. Jag är sedan länge en stark förespråkare för FN och EU, i synnerhet EU, men börjar bli orolig för vilka befogenheter vi gett dessa organ och håller på att ge i nutid, när miljörörelsen nu raskt utnyttjar dessa organ för sina planer på diktatur. Förbud och inskränkningar är aldrig rätt väg. Vi vill leva i ett fritt och öppet samhälle. Miljörörelsen vill inte ha ett fritt och öppet samhälle.

    Sen de galningar i tråden som tycker vi ska sluta äta kött och liknande: till er har jag bara en sak att säga. FLYTTA TILL SOVJETUNIONEN. Där hör ni hemma, för ni förtjänar inte att leva i ett fritt och demokratiskt samhälle.

    Sveriges sjukvårdssystem är i allmänt kaos. Nackdelen med den i princip fria svenska sjukvården är att människor såklart utnyttjar möjligheten till billig vård. Mina vänner inom sjukvården berättar hur de är fullständigt överbelastade av folk som söker för idiotiska åkommor. Finns det vårdplatser så kommer folk såklart vara sjuka och använda de vårdplatserna. Ungefär som en nybyggd väg såklart drar till sig trafik som inte fanns tidigare.
    Det måste helt klart kosta mer att besöka sjukvården än idag, så att folk bara söker för verkliga problem och inte för att de är hypokondriker eller allmänt okunniga. Jag har svårt att förstå hur folk kan lyfta fram det svenska välfärdssystemet som en förebild, med tanke på allt bidragsfusk för miljarder av våra skattepengar som sker årligen. Och de helt sjuka vårdköerna, som folk verkar tro ska lösas genom YTTERLIGARE fokus på landstingsdriven sjukvård? Att HÖJA skatterna finns fortfarande på agendan bland många politiker, det är helt galet. Man måste väl förstå att varje ytterligare krona som pumpas in läggs till resursslöseriet och inte till den faktiska verksamheten man vill främja. Jag förespråkar inte att vi ska gå mot det amerikanska hållet där folk går utan behandling för svåra sjukdomar eftersom de inte har råd. Men det är uppenbart att svensk landstingsdriven sjukvård inte håller måttet och måste förändras i grunden. Likaså vårt välfärdssystem. Då menar jag inte att vi helt ska släppa "den svenska modellen", i grunden är den bra men den måste stramas åt betydligt.
     
  3. Oceanic

    Oceanic Android Veteran Medlem

    Blev medlem:
    26 dec 2010
    Inlägg:
    9 411
    Mottagna gillanden:
    4 156
    Operatör:
    FELLO
    Telefon:
    XIAOMI Mi 11 ULTRA

    MINA ENHETER

    Operatör:
    FELLO
    Telefon:
    XIAOMI Mi 11 ULTRA
    Håller med dig till punkt och pricka! Håller med fullständigt.
     
  4. eastbound

    eastbound Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 sept 2011
    Inlägg:
    2 539
    Mottagna gillanden:
    2 806

    MINA ENHETER

    Nackdelen med den i princip fria svenska sjukvården är att människor såklart utnyttjar möjligheten till billig vård. Mina vänner inom sjukvården berättar hur de är fullständigt överbelastade av folk som söker för idiotiska åkommor...

    Klassikern..jag har hört från bekanta..den skålar vi för... odödlig..gudars

    Vem bedömer om det är allvarligt eller ej?
    Jo.läkare och sköterskor som är utbildade.
    Om jag är orolig för min hälsa så besöker jag vården,och där får jag svar .


    Nackdelen med den i princip fria svenska sjukvården

    ....ja..alla klagar på att skatten är för dyrt för vad man får,men du tycker den är gratis?
     
  5. Millwad

    Millwad Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 jan 2012
    Inlägg:
    1 833
    Mottagna gillanden:
    1 920
    Telefon:
    Redmi Note 12 Pro 5G

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Redmi Note 12 Pro 5G
    Vilken enorm överreaktion, det är ingen som har sagt åt dig att sluta äta kött. Svenskar äter dock dubbelt så mycket kött än snittpersonen världsligt.
    Nu tillhör jag personligen ingen som helst rörelse, diskuterar i princip aldrig miljöfrågor då folk kan vara extremt defensiva och att folk sällan är kapabla till att hålla en sansad och faktabaserad diskussion. Jag föreslog en minskad köttkonsumtion, då det är en fråga om en onaturlig och ohållbar konsumtion, en konsumtion som är lätt att minska på utan att man som individ blir lidande.

    Ditt svar blir att spåra ur totalt och göra liknelser med Sovjet och ett kommuniststyre, som om demokrati är förenad med att vuxna människor ska ha rätten till att förpesta miljön som de själva behagar. Vad har du själv för svar på enkla miljövänliga alternativ som människor kan förbättra dagens miljösituation? Jag personligen bryr mig inte om Greta, tycker dock själva hatet och överdrifterna som görs när folk pratar om hennes inflytande är tråkiga.

    På tal om vår köttkonsumtion, 70 procent av vår jordsbruksmark används till bete och odling av djurfoder, detta samtidigt som det råder hunger och svält i världen och statistik från FN:s livsmedelsprogram visar siffror som att var nioende människa på denna planet är undernärd, samtidigt som vi använder enorma mängder spannmål som föda för boskapsdjur. Redan idag så tar boskapsindustrin upp en fjärdedel av världens isfria yta. Om alla i världen ska konsumera lika mycket kött som folk i Sverige gör, då får vi hitta en ny planet.

    Ber om ursäkt att jag tydligen upprörde dig så pass att du inte tycker att jag förtjänar att leva i ett fritt och demokratiskt land och att du inte tycker att jag förtjänar att få leva i Sverige. Trist att du känner så.

    https://www.aktuellhallbarhet.se/ny-rapport-visar-sa-stor-ar-miljopaverkan-av-svensk-konsumtion/
    Fem frågor om köttet
     
    Last edited: 4 okt 2019
  6. N6290

    N6290 Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    12 sept 2012
    Inlägg:
    3 391
    Mottagna gillanden:
    1 740

    MINA ENHETER

    Ja, jag känner många personer som jobbar inom sjukvården, särskilt sjuksköterskor men även någon enstaka läkare och undersköterska. Varför ifrågasätter du det? Hade väl sett dummare ut om jag försökt höja upp påståendet till mitt eget, när det är reflektioner jag fått höra av andra.
    De sjuksköterskor jag känner är det nästan ingen idé att fråga om medicinska råd. De är så vana vid att folk är hypokondriker och söker vård i onödan, att de per automatik antar att ev. frågor jag ställer är grundade på samma sak. Och jag förstår dem, en hel del av deras arbete går ut på att sålla ut verkligt sjuka bland inbillat sjuka. Då tycker jag att systemet bör ifrågasättas, när en stor del av de som uppsöker sjukhus eller vårdcentral inte ens är sjuka. Nu menar jag inte att det gäller vården i stort, på vissa typer av vårdinrättningar och vissa typer av avdelningar på sjukhus är folk givetvis uppenbarligen sjuka på riktigt och i stort behov av vård. Det beror på var i systemet man kollar.
    Känner du ingen som besöker vårdcentralen minst en gång i veckan? Den typen har jag sett i min närhet, tro mig.

    Skatt är aldrig en självklarhet. Visst kan skatt ge många bra saker, men ingen ska leka med mina skattepengar utan restriktioner. Det slösas alltför mycket inom staten, landsting och kommuner. Så ja, jag anser att det finns ett stort utrymme för att sänka skatten, samtidigt som vi får ut ÄNNU MER än idag för en lägre skatt.
     
  7. dermike

    dermike Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    23 feb 2012
    Inlägg:
    697
    Mottagna gillanden:
    325
    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    iPhone 15 Pro

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Telia
    Telefon:
    iPhone 15 Pro
    Obehaglig läsning i denna tråden... när planeten gått under så hade vi i alla fall demokrati, puh.
    Forskare kommer inte magiskt kunna lösa det här. Det är resten av oss som måste göra jobbet. Är personligen för miljödiktatur. Vi är alldeles för bortskämda och har ingen aning om vad uppoffring är.
     
  8. N6290

    N6290 Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    12 sept 2012
    Inlägg:
    3 391
    Mottagna gillanden:
    1 740

    MINA ENHETER

    "Demokrati är förenad med att vuxna människor ska ha rätten till att förpesta miljön som de själva behagar".
    Nej, demokrati är förenad med att vuxna människor ska ha rätten att äta sig mätta och välja själva vad de vill äta. Det är av respekt för människan och människovärdet som staten inte ska inskränka på ett så personligt val, som ligger mycket nära privatlivets helgd och rätten till respekt för privat- och familjeliv enligt europakonventionen. Varken staten eller kommunistiska eller socialistiska miljödårar har något att säga till om i en sådan fråga.

    Jag antar att du tycker det är rätt att sjukhus och skolor inför köttfria dagar, eller som SSU vill, helt slutar servera kött? Om man ligger på sjukhus eller har sina barn i en kommunal skola, då övergår den sjuke eller ens barn till att vara statlig egendom, som inte själv får välja vad man vill äta? Är det rätt? Så fruktansvärt lågt hur man gör det mot de svaga i samhället, barnen och de sjuka. Tänk bara om man hade gjort något liknande mot de som kan säga ifrån, industriarbetarna ute på någon industri. Jävlar vad helvetet skulle braka lös då.

    Du tillhör ingen miljörörelse och diskuterar aldrig miljöfrågor säger du, ändå är du väldigt insatt i köttsituationen och kan direkt komma med relevant statistik. Du säger också att dagens situation där människor äter sig mätta på kött är "onaturlig". Jag kan inte beslå dig med osanning gällande ditt s.k. icke-engagemang i frågan men nog känns det som en fråga som engagerar dig starkt, trots att du hävdar motsatsen.
    Det är sant att jag blir upprörd när vegetarianer och miljöaktivister (vad man än karaktäriserar sig som) kräver att deras val att inte äta kött ska respekteras av allt och alla, överallt i samhället och av samtliga näringsidkare och institutioner, samtidigt som de överhuvudtaget inte är kapabla att förstå att andra människor kan göra andra val, att andra människor kan välja att äta kött, sju dagar i veckan om man så vill. Varför kräver dessa personer att deras val ska respekteras, samtidigt som de aldrig kan respektera någon annans val?

    Du vill ha en minskad köttkonsumtion. Ja, du är helt fri att sluta äta kött, likaså dina jämlikar. Jag stoppar er inte. Men vad händer sen, då ni inte nöjer er med det? Vilka förbud, inskränkningar och tvång vill du genomföra för att få mig att sluta äta kött? Jag kommer äta kött, sju dagar i veckan, utan att någon ska försöka stoppa mig. Det är precis där vi kommer in på varför den människotyp som du representerar passar bättre i en diktatur. Det är inget riktat mot dig personligen, men den människotypen borde sett till alla historiska erfarenheter stortrivas i Sovjetunionen. Där fanns nämligen de politiska verktygen du efterfrågar. De verktygen finns inte i en demokrati.

    Svälten på jorden är mindre än nånsin. Alla siffror går åt rätt håll, förutom i kommunistiska paradis som Nordkorea och Venezuela. Jag antar förresten att du försvarar Venezuelas försök till socialism för övrigt, rätta mig om jag har fel. Med ett sånt styre finns ju en god möjlighet att tvinga folk till svält så att de inte kan äta kött längre.
    Givetvis är ambitionen att människor i tredje världen ska kunna äta sig mätta också. Det uppnår vi INTE genom att vi själva inte kan äta oss mätta. ALLA ska kunna äta sig mätta.
    Ditt sätt att argumentera är ungefär lika dumt som att Sverige borde förbruka mindre vatten, för att det råder vattenbrist i Afrika. På vilket sätt hjälper det afrikaner om vi låter mer vatten i våra älvar och floder rinna ut i havet utan att förbrukas som dricksvatten?
     
  9. keyser

    keyser Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 jun 2009
    Inlägg:
    2 966
    Mottagna gillanden:
    11 146
    Telefon:
    Google Pixel 6a

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Google Pixel 6a
    Platta:
    iPad Air (2019)
    Rör inte mitt kött!
     
  10. N6290

    N6290 Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    12 sept 2012
    Inlägg:
    3 391
    Mottagna gillanden:
    1 740

    MINA ENHETER

    Vi har ingen aning om vad uppoffring är? Du låter precis som en av huvudpersonerna i tv-serien The Americans, en kommunist. Trodde inte såna människor fanns i verkligheten längre.

    Det enda obehagliga jag sett i tråden är personer som i likhet med du tycker att alla rättigheter, all lärdom människan dragit av historien, t.ex. de rättigheter som tillkommit och de grundlagar som skrivits efter Hitlers och Stalins välden för att historien aldrig ska kunna upprepas, nu ska strykas bara sådär, för miljöns skull? Alla människor ska göras rättslösa, du vill införa en diktatur. Du säger det rakt ut. För du inser väl vad det är du förespråkar?

    Att människan ska skämmas för sitt avtryck här på jorden till den grad att vi utplånar oss själva är ju ett helt sjukt resonemang, men tyvärr allt vanligare nu för tiden.

    Ett av Ronald Reagans mer kända tal, Evil Empire-talet, berör just den frågan du tar upp: är det bättre att vara död än att leva i totalitärt och kommunistiskt mörker?

    Ronald Reagan's Evil Empire Speech to the National Association of Evangelicals - 1983

    Kort utdrag ur talet:
    A number of years ago, I heard a young father, a very prominent young man in the entertainment world, addressing a tremendous gathering in California. It was during the time of the Cold War, and communism and our own way of life were very much on people's minds. And he was speaking to that subject. And suddenly, though, I heard him saying, "I love my little girls more than anything -- -- "And I said to myself, "Oh, no, don't. You can't -- don't say that."

    But I had underestimated him. He went on: "I would rather see my little girls die now, still believing in God, than have them grow up under communism and one day die no longer believing in God."




    Tänk dig för innan du spottar ur dig något så dumt och ogenomtänkt nästa gång.
    Och ja, självklart kan forskare lösa de miljöproblem vi har. T.ex. forska om ännu bättre och utvecklad kärnkraft. Tänk alla de framsteg vi gjort i historien, och de många vinningarna för miljön som skett. Alltid har ny teknik och utveckling lagt vägen framåt, aldrig har förbud och inskränkningar gjort det.
     
  11. keyser

    keyser Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 jun 2009
    Inlägg:
    2 966
    Mottagna gillanden:
    11 146
    Telefon:
    Google Pixel 6a

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Google Pixel 6a
    Platta:
    iPad Air (2019)
    Rätt säker på att förbud mot farliga och giftiga ämnen varit positiva för vår utveckling. :)
     
  12. Droid55

    Droid55 Guest

    [emoji106]

    [emoji106]
     
  13. Droid55

    Droid55 Guest

    Absolut, men vi säljer både alkohol och cigaretter, även om det finns en åldersgräns.
     
  14. sunemangs

    sunemangs Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    20 aug 2011
    Inlägg:
    613
    Mottagna gillanden:
    228

    MINA ENHETER

    Ja, herregud tillbaka. Är du såpass lat att du inte orkar hitta information om ämnet så är det väl tamefan inte mitt fel?
    Dock verkar du ju hysa stora känslor kring denna Greta så man skulle då kunna tycka att du var intresserad av information om henne osv.

    Bagdad-Bob.jpg.

    Nehe, dags att ägna återstående tid av kvällen till att läsa Aftonbladet och Expressen och kolla lite SVT och TV4. Ses!
     
  15. Millwad

    Millwad Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 jan 2012
    Inlägg:
    1 833
    Mottagna gillanden:
    1 920
    Telefon:
    Redmi Note 12 Pro 5G

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Redmi Note 12 Pro 5G
    Så för dig är är det demokrati att äta precis vad du vill oavsett vad det har för miljöpåverkan? Rimligt.
    Du skriver om människovärde samtidigt som det råder hunger och svält världen över men vi använder stora delar av all åkermark för en lyxkonsumtion för att några få och välbärgade ska få konsumera kött på bekostnad av miljön och att majoriteten av all åkermark går till betesmark för boskapsdjuren och för att odla deras föda.

    Ser inga som helst problem i att uppmana svenskar om att äta mer vegetariskt. Vi äter mer än dubbelt så mycket kött än vad en människa på denna planet äter i snitt. Du pratar om svaga i samhället, vi äter bland mest kött i hela världen, enorma delar av all åkermark används för att odla spannmål till djurindustrin samtidigt som orimligt många miljoner människor lider av hunger och näringsbrist. Låter inte vidare demokratiskt.

    Människor lider av hunger och fattigdom världen över och i Sverige grämer vi oss om att vi blir avrådda att äta kött en gång i veckan i skolan eller på arbetsplatsen. Rimligt.

    Nej, jag tillhör inte någon miljörörelse alls.
    Att jag bemödar mig att bemöta känsloargument med relevant statistik är för att det är det enda rimliga sättet om man ska föra en seriös diskussion. Att du skriver att jag är insatt och någorlunda påläst är för att jag valde att läsa på innan jag bestämde mig för om jag tyckte att en vegetarisk kost vore rimlig eller inte. Märkligt att behöva försvara sig för att man bemödar att möta känsloargument och tomma påståenden med statistik och fakta från seriösa källor.

    Jag nämnde dessutom endast köttindustrin i tråden då någon skrev att Greta inte hade några lösningar utan bara klagade, googlade mig fram till att hon bl.a har nämnt köttindustrin. När jag nämnde köttindustrin som en av hennes punkter så spårade en fellow-Swedroid:are ur och skrev lögner om vegetarisk kost som jag bemötte.

    Jag har inte krävt att någon ska sluta äta kött, du kan väl läsa på innan du gör banala påståenden. Jag skrev dock att vi i Väst har köttet som en form av lyxkonsumtion som påverkar människor på global nivå. Vi äter inte kött för att överleva, vi äter det för att vi gillar smaken. Boskapsindustrin är enormt resurskrävande och vårt heliga kött påverkar miljön väldigt negativt och är ineffektiv och väldigt resurskrävande. Vi skövlar regnskog i de mest känsliga av ekosystem i Sydamerika för att odla fulsoja som vi sedan importerar hela vägen till Sverige för att mätta boskapsdjur som vi sedan slaktar för att vi tycker att köttet smakar gott.

    Du kan bespara ditt nonsens om vilken människotyp jag tillhör, du känner inte mig och trots det fortsätter du att vräka ur dig rena antaganden och falska påståenden om mig som individ. Ät kött sju dagar i veckan och ha sen mage att prata om demokrati, när din konsumtion skapar väldig miljöförstörelse och hunger. Vilken godtycklig definition av demokrati när din dagliga konsumtion av kött inte är hållbar och är omöjlig på världslig nivå då det inte finns tillräckligt med yta på denna planet för din typ av konsumtion.

    Roligt även när du pratar om politiska verktyg, EU har subventioneradt köttindustrin och gjort köttet billigare trots att industrin visat sig vara ineffektiv och dålig för miljön, i samma veva har vi en bensinskatt trots att färdmedel är livsviktig för folk som bor på landsbygden. Rimligt.

    Svälten på jorden är inte mindre än någonsin, sluta vräka ur dig lögner utan att kolla upp fakta. Faktum är att FN släppte en rapport bara för några månader sen kring att svälten de facto har ökat de senaste tre åren, kontra de 10 föregående åren. Anledning? Extremväder och klimatförändringar. Men visst, ät kött 7 dagar i veckan och gräm dig över hur odemokratiskt det är att någon försöker uppmana till minskad köttkonsumtion för miljöns och människors hungers skull.

    FN: Hungern ökar i världen - Nyheter (Ekot)
     
  16. Millwad

    Millwad Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 jan 2012
    Inlägg:
    1 833
    Mottagna gillanden:
    1 920
    Telefon:
    Redmi Note 12 Pro 5G

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Redmi Note 12 Pro 5G
    Förlåt Rebecka, jag ber om ursäkt att bemötte dina påhittade lögner med forskning och data som motbevisade dig. Komiskt att man kan få skit för att man försöker hålla en diskussion på faktabaserad nivå. Det är ingen konst att hitta på saker och ting för att det passar ens agenda.
     
  17. Ascended

    Ascended Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    30 jun 2012
    Inlägg:
    2 189
    Mottagna gillanden:
    2 125
    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Samsung Galaxy Z Fold 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Samsung Galaxy Z Fold 5
    Så är det, det är sällan diverse miljöaktivister påtalar detta problem förutom om oss i Europa som inte är överbefolkat.

    Skönt att det är fler som har vettiga åsikter här...

    Tycker dock inte att vi hade några större problem med välfärden i grunden innan den stora massinvandringen som har skett dom senaste decennierna. Men som det är nu så behöver tyvärr systemet ses om ordentligt... Även tjänstemannaansvaret behöver kommat tillbaka.

    Sverige kommer som sagt ha extrema problem under den närmaste framtiden, och den är inte miljön som många andra kanske tror. Utan snarare hela grunden med samhällskontraktet.
     
  18. Ascended

    Ascended Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    30 jun 2012
    Inlägg:
    2 189
    Mottagna gillanden:
    2 125
    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Samsung Galaxy Z Fold 5

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Comviq
    Telefon:
    Samsung Galaxy Z Fold 5
    Oh really? Det kan inte ha något att göra med en extremt befolkningsökning på platser som redan har dåliga resurser?
     
  19. katho

    katho Android Medlem

    Blev medlem:
    5 jun 2009
    Inlägg:
    5 658
    Mottagna gillanden:
    4 297

    MINA ENHETER

    Greta blev en kött-diskussion, great success.

    Största problemet är överbefolkning, det föds för mycket människor.

    Men ni med klimatpanik och klimatångest, oroa er inte, planeten kommer att överleva allt, det har den alltid gjort och kommer alltid att göra.
     
  20. Millwad

    Millwad Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 jan 2012
    Inlägg:
    1 833
    Mottagna gillanden:
    1 920
    Telefon:
    Redmi Note 12 Pro 5G

    MINA ENHETER

    Telefon:
    Redmi Note 12 Pro 5G
    Vi pratar om resurser, det finns få saker på denna planet som är lika förödande för miljön än köttindustrin, och få problem som är lika lätta att åtgärda. Du pratar om befolkningsökning, samtidigt som att vi använder 1/4 av jordens yta för boskapsindustrin, rimligt.
     
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.